Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
2 травня
Завантажити ще

Вчені заявили, що жертвами війни в Україні стали понад 50 тисяч дельфінів

Вчені заявили, що жертвами війни в Україні стали понад 50 тисяч дельфінів
Фото: facebook.com/rusevivan

Унаслідок нападу РФ на Україну у Чорному морі загинуло понад 50 тисяч дельфінів. Крім того, ряд птахів покинули і не повернулись на заповідні території Одеської області. Як повідомляє УНІАН, про це  розказав начальник наукового відділу національного природного парку "Тузловські лимани" та доктор біологічних наук Іван Русєв.

За його словами, російські окупанти після повномасштабного вторгнення нанесли природі непоправні збитки.

Найбільше  від вторгнення постраждалі дельфіни. Їх тіла знаходили на території "Тузловських лиманів" та на пляжах Одеси. З початком вторгнення перші мертві дельфіни опинилися на узбережжі заповідного лиману, і, незважаючи на обмежені можливості досліджень через військові обставини, науковці документували загибель ссавців.

За спостереженнями та підрахунками, від початку вторгнення в Чорному морі загинуло приблизно 50 тисяч дельфінів. Різні джерела, зокрема вчені з Болгарії, Туреччини та Румунії, підтверджують цей шокуючий факт.

Жертвами війни стали також  птахи, які полюють на рибу, такі як чаплі та пелікани. Їх кількість  зменшилась через обстріли та згоряння ландшафту. Окрім того, серйозною проблемою залишаються нерозірвані снаряди у водоймах.