Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
28 березня
Завантажити ще

Хакери зламали сайт МОН України та розмістили на ньому загрозливі повідомлення

Хакери зламали сайт МОН України та розмістили на ньому загрозливі повідомлення
Фото: Качпер Пемпель/REUTERS

У ніч на п'ятницю, 14 січня, невідомі зламали сайт Міністерства освіти і науки. При заході на mon.gov.ua з'являється чорний екран, в якому намальований червоний квадрат із текстом та трьома перекресленими знаками - гербом, прапором та картою України та свині.

- Українець. Всі ваші особисті динні були завантажені у спільну мережу. Всі дані на комп'ютері знищуються, їх неможливо відновити. Вся інформація про вас стала публічною, бійтеся та чекайте гіршого. Це Вам за ваше минуле, сьогодення та майбутнє. За Волинь, за ОУН-УПА, за Галичину, за Полісся та за історичні землі, - зазначається трьома мовами – українською, російською та польською.

Раніше співробітники СБУ спільно з американськими та британськими силовиками викрили українських хакерів, які вкрали мільйони доларів у іноземних компаній. Зловмисники створили спеціальний VPN-сервіс, який, на відміну від звичайних, використовуваних користувачами легально, мав значно ширший функціонал. Зокрема, він дозволяв одразу підвантажувати через платформу комп'ютерні віруси та шпигунські програми.

У Харкові також було викрито хакер, який зламував електронні поштові скриньки, а потім продавав бази даних користувачів на форумах хакерів.

Сайт МОН зламали. Фото: mon.gov.ua

Сайт МОН зламали. Фото: mon.gov.ua