14 серпня
Завантажити ще

У Франції під час навчань зіткнулися два винищувачі, пілоти загинули

У Франції під час навчань зіткнулися два винищувачі, пілоти загинули
Фото: REUTERS/Costas Baltas

У французькій Лотарингії під час тренувального польоту зіткнулись два військових винищувачі Rafale.  Про це написали президент Франції Еммануель Макрон у соцмережі X та агентство Reuters.

- Ми зі сумом дізналися про загибель капітана Себастьєна Мабіра та лейтенанта Маттіса Лоренса під час авіакатастрофи під час навчальної місії Rafale. Нація розділяє біль їхніх сімей і братів по зброї на 113 авіабазі Сен-Дізьє, - написав Макрон.

Французькі ЗМІ повідомили, що один із них був пілотом-стажером, а інший пілотом. Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню заявив в ефірі X, що залишився пілот вижив. Літаки базувалися на військовій базі Сен-Дізьє на північному сході Франції.

  • 23 липня  українські військові збили на Покровському напрямку російський бойовий літак Су-25, який у парі з іншим Су-25 намагався обстрілювати позиції підрозділів Сил оборони. 
  • 6 серпня російські пропагандистські Telegram-канали «завелись» у паніці, адже виявилося, що пілоти переданих Україні винищувачів F-16 отримали екіпірування, якого немає у російських льотчиків. Йдеться про нашлемні приціли JHMCS (Joint Helmet-Mounted Cueing System - Система спільного наведення на шолом). Дана система є не просто інструментом цілевказівки, вона також має функцію індикації, що замінює аналогічні пристрої на лобовому склі всередині кабіни пілота. 
Новини по темі: авіакатастрофа Франція