31 липня
Завантажити ще

У Херсоні чоловік кинув гранату в людей біля магазину, є загиблий та постраждалі

У Херсоні чоловік кинув гранату в людей біля магазину, є загиблий та постраждалі
Фото: npu.gov.ua

Ввечері 31 липня у Херсоні 48-річний чоловік кинув гранату на майданчик біля магазину, де відпочивали люди. У результаті вибуху одна людина загинула, ще п’ятеро отримали поранення, повідомили у Національній поліції України.

Повідомлення про вибух у мікрорайоні "Північний" на майданчику надійшло правоохоронцям  близько 19:20.  Вже на місці поліцейські з’ясували, що на майданчик, де відпочивали п’ятеро громадян, зайшов невідомий чоловік. Вони посварились, після чого чоловік пішов і повернувся через кілька хвилин з гранатою.

Жертвою вибуху став 69-річний пенсіонер. Ще п’ятеро чоловіків віком від 32 до 41 року отримали поранення різного ступеня тяжкості. Зловмисник з місця події втік.

Оперативники встановили особу зловмисника та затримали за місцем проживання. Ним виявився 48-річний місцевий мешканець. Наразі правоохоронці проводять необхідні слідчі дії. Попередня кваліфікація злочину - ч. 3 ст. 15, п. 1, 5 ч. 2 ст. 115 "Умисне вбивство", ч. 1 ст. 263 "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами" Кримінального кодексу України".

  • 23 липня у Львові на вулиці Науковій на п'ятому поверсі 14-поверхового житлового будинку  в одній з квартир вибухнув газовий пальник. 25 червня в селі Софіївська Борщагівка в передмісті Києва у квартирі вибухнув генератор. Генератори жителі України використовують через стабілізаційні відключення світла.