Завантажити ще

РФ вночі атакувала ракетою та 10 дронами

РФ вночі атакувала ракетою та 10 дронами
Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У ніч на 29 липня Росія здійснила комбіновану атаку на Україну. Як повідомили в Генштабі ЗСУ, ворог атакував керованою авіаційною ракетою Х-59/Х-69 із повітряного простору окупованої Донеччини та 10 ударними БпЛА типу Shahed із мису Чауда, Крим.

- До відбиття повітряного нападу залучались зенітні ракетні підрозділи та РЕБ Повітряних Сил, мобільні вогневі групи Сил оборони України. В результаті протиповітряного бою збито керовану авіаційну ракету Х-59/Х-69 та дев’ять БпЛА «Shahed-131/136». Повітряні цілі знищено у Дніпропетровській, Херсонській та Кіровоградській областях, - зазначили в Повітряних силах.

Голова військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул своєю чергою повідомив, що над Дніпропетровщиною вночі було збито 1 ракету, 5 БпЛА типу Shahed та 1 один розвідувальний дрон. За його даними, у Криворізькому районі обстрілів з артилерії та РСЗВ не було. На Нікопольщині ворог атакував дронами-камікадзе та з важкої артилерії Марганецьку, Червоногригорівську та  Покровську громади. Пошкоджено приватний будинок, 4 теплиці й 5 господарських споруд. Інші наслідки уточнюються. Без втрат.

  • 28 липня президент Зеленський заявив, що Київ створить план дій для досягнення миру в Україні до кінця листопада. 
  • 28 липня у Нікополі унаслідок артилерійського обстрілу постраждало вісім людей, зокрема двоє дітей.