2 вересня
Завантажити ще

Помер Джеймс Даррен, режисер серіалу "Беверлі-Гіллз, 90210"

Помер Джеймс Даррен, режисер серіалу
Фото: jamesdarren.com/Teresa Priem

Американські актор, режисер та співак Джеймс Даррен помер у віці 88 років. Артист помер уві сні у медичному центрі Cedars-Sinai у Лос-Анджелесі у понеділок, 2 вересня. Син артиста в коментарі The Hollywood Reporter розповів, що режисер ліг у лікарню для заміни аортального клапана, але був визнаний надто слабким для операції.

Даррен народився у Філадельфії 1936 року в сім'ї італійських емігрантів. Кинувши школу у 16 ​​років, він почав займатися акторською майстерністю та був помічений скаутом з пошуку талантів. Джеймс навчався у тренера з акторської майстерності Стелли Адлер у Нью-Йорку, після чого підписав контракт із Columbia Pictures і у 1956 році дебютував у фільмі "Грухот у доках". Через рік він знявся у фільмах "Операція "Божевільний бал", "Брати Ріко" та "Тихуанська історія", а в 1958 році - у "Прогулянці стрільця".

Найбільш знаковою у його кар'єрі була роль у фільмі 1959 року "Гіджет". Картина мала величезний успіх і просунула каліфорнійську культуру серфінгу, а Даррен вважався кумиром підлітків у 1960-х. Завдяки проєкту він також розпочав співочу кар'єру, виконавши головну пісню до фільму. Її успіх вплинув на те, щоб артист випустив ще кілька треків, включаючи хіт 1961 року Goodbye Cruel World, який посів 3-е місце в чарті Billboard Hot 100.

У 1970-і роки Даррен неодноразово з'являвся на телебаченні, у тому числі в серіалах "Ангели Чарлі", "Поліцейська історія", "Гаваї 5-0", "Вегас", "Човен кохання" та "Острів фантазій". Він також продовжував займатися музикою та був ведучим інтерв'ю-шоу PBS "Портрет легенди".

З 1983-го по 1986-й Джеймс знімався в поліцейській драмі "Ті Джей Гукер". Він отримав цю роль завдяки другу, який був продюсером серіалу та попросив написати для нього роль офіцера Джима Коррігана. Згодом актор став запрошеним режисером проєкту, а також знімав епізоди для серіалів "Мелроуз Плейс", "Беверлі-Гіллз, 90210", "Вокер - техаський рейнджер". В 1998-му він почав з'являтися в серіалі "Зоряний шлях: Глибокий космос 9" в ролі Віка Фонтейна.

Даррен двічі був одружений. У 1955 році він зіграв весілля з першою коханою Глорією Терліцьки, яка народила йому сина Джима. Через три роки вони розлучилися, а спадкоємця Джеймса усиновив третій чоловік Терліцки.

У 1960 році актор одружився з Еві Норлунд, володаркою титулу "Міс Данія". У пари було двоє синів - Крістіан та Ентоні.

 

Новини по темі: Режиссер Втрати