28501
0
25 квiтня
Завантажити ще

Переможець шоу "МастерШеф 11" Богдан Шинкарьов: Готувався до хейту, читаючи пости переможців минулих сезонів

Переможець шоу
Фото: Телеканал СТБ

Переможцем 11-го сезону кулінарного шоу "МастерШеф" став професійний гравець у покер Богдан Шинкарьов. "КП в Україні" розпитала його про кулінарну кар'єру, життя після шоу і куди планує витратити виграш.

- Богдане, вітаємо вас із перемогою! У суперфіналі ви здивували суддів своєю концепцією "подорож до моря". Чому вибрали цей варіант?

- Мені насамперед хотілося розповісти про себе. Історію про те, як смачна їжа проникла в моє життя. Я почав згадувати, де пробував найсмачніші продукти та отримав найяскравіші враження. Я вважаю, що найсмачніша їжа - це та, яка дарує найяскравіші емоції. Для мене такі емоції були на відпочинку, на узбережжі. Тому я захотів перенести суддів у цю атмосферу і в умовах "МастерШефа" створити для них таку подорож, в якій вони змогли б насолодитися тими самими емоціями.

- Розкажіть, як у вас проходила підготовка до суперфіналу "МастерШефа"?

- Я знаю, що більшість учасників-переможців меню для суперфіналу приготовлено заздалегідь. Я, звичайно, теж обмірковував варіанти, приходив до різних ідей. Черепашка прийшла досить давно на думку. Зрозумів, що хочу подавати страви у незвичайному посуді, бо вважаю, що все має бути пов'язане: атмосфера, їжа, її походження. Щоб емоція вийшла максимально яскравою. Але самі страви я почав продумувати ще з кітелів, ближче до фіналу.

- А як ви себе налаштовували на перемогу?

- Перед суперфіналом моя мама і дружина запитали мене, чи не засмучусь я, якщо не виграю. Я відповів їм чесно, що  засмучуся, якщо не зможу показати свій максимум. Якби я чесно програв будь-кому, то все одно вважав би, що суперфінал – це гідний результат. Тому я насамперед хвилювався, чи вдасться мені все зробити так, як я хочу. Далі від мене залежало не багато чого, адже це вже рішення суддів.

Фото: Телеканал СТБ

Фото: Телеканал СТБ

У суперфіналі часу на сумніви не було

– До речі, коли вас оголосили переможцем проекту, ви дуже здивувались. Ви до кінця не були впевнені у своїй перемозі?

- Мені здається, що сумніви – досить хороша річ, саме сумніви ведуть тебе до розвитку. Ти самовдосконалюєшся, шукаєш свої помилки, намагаєшся їх усувати і не допускати. Коли вважаєш, що ти - найбільший молодець і найкрутіший, то в тебе зникає сенс робити щось краще, починається деградація. Тому я сумніваюся завжди (усміхається). Загалом у суперфіналі на сумніви було небагато часу. Я змагався з гідними учасниками, тож дістав продукти, ніж – і понеслося (посміхається).

- Звичайно, є шанувальники проекту, які вболівали за інших суперфіналістів... Дехто зазначав, що Владислав теж міг перемогти, адже він мав добрі результати протягом проекту. Що на це скажете?

– Це абсолютно нормально, неможливо подобатися всім. Я сприймаю це спокійно, але єдине, що мені не подобається – це агресія, з якою деякі шанувальники проекту сприймають це. Мене дуже тішить, коли  люди пишуть, що вболівали за Влада, але подивилися суперфінал та побачили, що він "за ділом" програв. Оце здорова позиція, а люди, які просто діляться негативом... Я намагаюся не реагувати на такі коментарі. Заради інтересу я знайшов пости переможців минулих сезонів, і там було так само. Навіть можу сказати, що в моєму випадку все ще не так страшно (усміхається).

- А кого учасники у 11-му сезоні вважали головними претендентами на перемогу?

- Номінальними лідерами вважалися Яна та Влад. Я розумію, чому учасники оцінюють за своїм сприйняттям, своїми якостями і так далі. Я вважаю обох найдостойнішими кухарями, чудово працювали разом у команді. Але ще я впевнений, що дистанція у 50 конкурсів також показова, і я на своєму місці заслужено. Далі пройшли ті, у кого залишилося більше ідей та більше сил. Комусь не пощастило з конкурсом, хтось не впорався з нервами, у когось не вистачило ідей наприкінці. Склалося як склалося. Наразі цей кубок у мене вдома абсолютно заслужено. Дуже дякую всім, хто оцінив мою роботу на проекті.

Фото: Телеканал СТБ

Фото: Телеканал СТБ

Перемогу відзначили скромно - розповідати нікому було не можна

- Зйомки шоу пройшли влітку, чим займалися весь цей час?

- Для мене "МастерШеф" не закінчився після зйомок (усміхається). Я разом із глядачами щотижня був прикутий до телеекрану, дивився з рідними та друзями кожен випуск, коментував у соцмережах. Тому всі наступні три місяці для мене "МастерШеф" продовжувався.

- А як відзначили перемогу?

- Досить скромно. Ніхто про мене не знав, розповідати нікому не можна, тому з дружиною, мамою та тещею ми тихенько посиділи, випили пляшку шампанського, поїли та подивилися перший випуск "МастерШефа" (сміється).

Фото: Телеканал СТБ

Фото: Телеканал СТБ

Тяжко поєднувати покер та приготування їжі

- На фіналі ви сказали, що після "МастерШефа" життя змінюється. Як змінилося ваше життя?

- Насправді життя поки що змінилося не дуже сильно. Хоча останні пів року все моє життя зайняв "МастерШеф", тому таки сильно змінилося (посміхається). Але щодо глобальних змін - вони поки не прийшли, адже минуло мало часу. Я зараз отримую величезну кількість позитивних повідомлень, які мотивують мене продовжувати кулінарію. І я, звісно, продовжу. Чекаю все-таки на момент, коли поїду до Франції та отримаю колосальний обсяг знань, які потім хочу застосувати в Україні. Хочу показати сукупність моїх креативних ідей та професійних знань.

- Ви – професійний гравець у покер. Як зараз із цим справи?

- Я все ще граю, але не так часто, як раніше. Зараз поєдную з приготуванням смачної їжі. Це виявилося складніше, ніж я думав, бо важко поєднувати дві ідеї, дві думки, але я намагаюся (посміхається).

- А що скажете щодо відкриття ресторану? Ви казали, що витратите на відкриття виграш. На якому етапі ця ідея?

- Я буду думати над його концепцією після повернення зі школи. Я вирішив, що безглуздо робити подвійну роботу та продумувати зараз меню, концепції. Мені здається, що навчання у Франції змінить мої кулінарні сприйняття, додасть технік, розуміння процесів. Ідей дуже багато. Хочу поєднати концепції, щоб одночасно дивувати та зробити страву зрозумілою українцям.

Фото: Телеканал СТБ

Фото: Телеканал СТБ

"Поки що я найкращий з любителів цього року"

- Як змінилася ваша аудиторія у соцмережах? Чи стало більше підписників?

- Так, звичайно, я дуже радий зростанню підписників. Я дуже радий, що людям сподобалася моя поведінка, моя їжа, мої ідеї. І я дуже хочу, щоб мою їжу побачив світ. Зараз більше ділюся своїми емоціями від конкурсів, мені дуже важливо розповісти своє бачення проекту, і далі я заглиблюватимуся більше в те, щоб мій блог став більш кулінарним. Я вже почав ділитися своїми рецептами у соцмережах.

- Підете на "МастерШеф. Професіонали"?

– Це дуже хороша мотивація, але професіонал відрізняється від аматора. Я називаю себе професійним гравцем у покер, тому що це моя професія і я їй займаюся регулярно протягом тривалого часу. Вона приносить мені заробіток. Як тільки моя кулінарна діяльність буде побудована в тому ж ключі і це буде моїм основним заняттям, тоді я зможу назвати себе професіоналом і гідно конкурувати з учасниками проекту "МастерШеф. Професіонали". Поки що я найкращий із любителів цього року. Я пишаюся цим званням. І я не люблю просто кудись ходити заради популярності. Я маю амбіції, і якщо я піду на "професіоналів", то з метою їх виграти. До речі, я пообіцяв Владу, що ми там зустрінемося і ми матимемо цікаву битву (посміхається).

- Як плануєте розпорядити грошовий приз?

- Незабаром я вирушу на навчання в Le Cordon Bleu і, думаю, що значна частина призу піде на проживання в Парижі. Все-таки 1,5 місяці у столиці мішленівських ресторанів – це значна стаття витрат. А я ще й хочу поїхати із дружиною (сміється). Після повернення думатиму, як застосувати знання і куди рухатися далі.

Новини по темі: Інтерв'ю "МастерШеф"