Суддя кулінарного шоу "Майстер-Шеф" Володимир Ярославський та одеський фуд-блогер Аліса Купер показали, як правильно готувати святкові сирники. Вони вийшли у прямий ефір і обговорили головну проблему цієї страви: готові сирники виходять надто вологими та можуть розтікатися по тарілці.
- Важливим є хороший сир (сир), найбільш схожий на домашній. Є кілька брендів – Своє, Простоквашине, Азорель, Білоцерківський. Але! Все одно практично все необхідно віджимати від зайвої вологи. Робимо це через рушник вафельний або марлю в кілька шарів, – пояснив Ярославський.
Пастоподібний сир, на думку Ярославського, не підходить. Кухар вважає, що із цим сиром виходить не так смачно, як готувала його бабуся.
Експерти порадили не перемішувати сирники надто довго.
- Змішали швидко, сформували кульки, обваляли в борошні й обтрусили від зайвого – і вперед смажити! – рекомендує Ярославський.
Інгредієнти:
300 г сиру;
половина яйця чи жовток;
20 г цукру;
25 г борошна (велика ложка із гіркою).
Трохи кориці.
півтора апельсина;
півтори столові ложки цукру для соусу;
ром.
Готуємо:
Змішайте вилкою сир, яйце та цукор.
Додати борошно. Ще раз перемішайте. Викладіть на стіл.
Сформуйте "ковбасу". Наріжте її ножем. Трохи примніть руками і тупою частиною ножа сформуйте сирники. Обвалюйте сирники в борошні.
Обсмажте із двох сторін до рум'яної скоринки на середньому вогні.
З апельсина зніміть цедру.
З обрізків апельсина видавіть сік.
На окремій сковороді прогрійте сік із цукром та цедрою.
Покладіть у сік сирники. Дайте прокипіти і трохи загуснути соусу.
Цей веб-сайт використовує cookies для покращення взаємодії з користувачем під час відвідування веб-сайту. Користування веб-сайтом означає згоду з його політикою cookies