12 вересня
Завантажити ще

Forbes назвав Klavdia Petrivna та Jerry Heil найуспішнішими українками до 30 років

Forbes назвав Klavdia Petrivna та Jerry Heil найуспішнішими українками до 30 років
Фото: @jerryheil

Журнал Forbes опублікував щорічний список найуспішніших українців до 30 років. До нього увійшли три представники креативних індустрій - Klavdia Petrivna, Jerry Heil та гурт Schmalgauzen. 19-річна співачка-інкогніто є наймолодшою учасницею списку.

Третину списку складають військові та волонтери. Серед них ветеран Олександр Будько з позивним Терен, який втратив ноги на фронті і є головним героєм 13-сезону шоу "Холостяк", командир "Вовків да Вінчі" Сергій «Філя» Філімонов, бойова медикиня Марина «Рись» Гончарук, бойова офіцерка Вікторія «Руна» Ковбасюк, військовослужбовиця та поетеса Оксана «Ксена» Рубаняк.

Також до списку увійшли тенісистка Марта Костюк, нападник італійської «Роми» та збірної України з футболу Артем Довбик, співзасновниця ювелірної марки Dukachi Єлизавета Книженко, співзасновниця та бренд-шеф кондитерської Namelaka Єлизавета Глотова.

- Наш цьогорічний список – яскраве відображення соціального контракту, озвученого на початку року Володимиром Зеленським: «Або воюєш, або працюєш». Майже третина списку – військові. Але і в інших категоріях чимало лауреатів списку тісно дотичні до Сил оборони, - пояснили процес формування списку у Forbes.

За правилами, до рейтингу «30 до 30» не можуть потрапляти герої попередніх списків. Серед них були «Курган & Агрегат», Сергій Ліпко, Ігор Лаченков, Христина Соловій, Євген Таллер, Валерія Гузема, Олег Псюк (Kalush), Антоніо Лукич, Альона Альона, Іванна Сахно, Аліна Паш, Наріман Алієв, Антон Тимошенко, репер Skofka.