Клопотенко розкрив секрет ідеального овочевого міксу для соте: просто додайте ромашку

Звичайне блюдо заграє новими фарбами.

instagram.com/klopotenko

Осінь - самий розпал овочевого сезону і жартів про кабачки. Відомий український кулінар Євген Клопотенко запропонував своїм підписникам приготувати соте за особливим рецептом. Кухмейстер навіть розкрив головний секретний інгредієнт. Клопотенко вважає, що ідеальний овочевий мікс для соте складається з лука, моркви, кабачків, помідорів, солодкого перцю і часнику.

- Отже, що робити з овочами. Сотейник/широка каструля, великий вогонь, масло. Овочі ріжете, обсмажуємо до готовності. Дан. Сенс овочів в тому, що вони народжені вже ідеальними, їх не треба мучити тривалою термообробкою. Просто прокачиваете смак різними елементиками. Круто - додати ромашку, - написав він у "Інстаграмі".

Кулінар порадив піти в аптеку, придбати там ромашку в пакетиках і додати в овочі, які отримають нові відтінки смаку.

- Ну і сир, ясна річ. Сир взагалі робить життя кращим. Тут треба такий, щоб тягнувся і обіймав ваш язик. Тому шукайте саме топлений. У мене з "Тенеро базилік" вийшло як треба. Тому що він, по-перше, ідеально тане. По-друге, там в складі сушений базилік, що добре впливає на загальний смак овочевого соте. От і все. Нічого складного, - зазначив Клопотенко.

Український кулінар також поділився рецептом супу з кабачків та огірків, який можна приготувати в блендері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Клопотенко розповів, як зробити ідеальні малосольні огірки