Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
25 апреля
Загрузить еще

Кучма побывал на Луганщине и проверил, как проходит разведение сил

Кучма побывал на Луганщине и проверил, как проходит разведение сил
Фото: Фото: president.gov.ua

Руководитель украинской делегации в Трехсторонний контактной группе Леонид Кучма 28 июня в Луганской области проверил выполнение договоренностей по разведению сил в районе Станицы Луганской. Об этом сообщил официальный сайт президента Украины.

Подтянутый Кучма, одетый в коричневые штаны, серую рубашку и бейсболку цвета хаки, во время командировки был энергичен и не производил впечатления 81-летнего человека. Экс-президент обратил внимание, что он приехал в Станицу Луганскую лишь для того, чтобы проконтролировать выполнение ранее принятых решений.

"Хочу еще раз подчеркнуть, чтобы у вас не было неправильной мысли: я только уполномоченный президента в Трехсторонний контактной группе в Минске. Так что я не приехал сюда решать вопрос за Кабинет министров или, не дай Бог, за президента. Поэтому моя задача - посмотреть, как те решения, в том числе по разведению сил, выполняются", - сказал Кучма.

Кучма пообщался с украинскими военными, которые несут службу в зоне проведения ООС, пограничниками, которые работают на КПВВ, местными жителями и представителями местной власти. Леонид Кучма сообщил, что, согласно решению президента, в начале следующей недели в Станицу Луганскую приедет специальная правительственная комиссия, которая должна определить перечень социально-экономических проблем этой прифронтовой территории и наметить пути их решения.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Керівник української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма відвідав з робочою поїздкою Луганську область. Головна мета - побачити стан справ безпосередньо на лінії зіткнення в районі Станиці Луганської, де відповідно до Рамкового рішення ТКГ має бути завершено розведення сил та засобів. - Хочу ще раз наголосити, аби у вас не було неправильної думки: я тільки уповноважений Президента в Тристоронній контактній групі в Мінську. Так що я не приїхав сюди вирішувати питання за Кабінет міністрів чи, не дай Бог, за Президента. Тому моє завдання - подивитись, як ті рішення, які, в тому числі по розведенню сил, виконуються, - наголосив Леонід Кучма під час спілкування з журналістами. Командувач Операції Об'єднаних Сил генерал-лейтенант Олександр Сирський доповів щодо ситуації в зоні ООС загалом та відносно дій Збройних Сил України в районі Станиці Луганської в контексті імплементації Рамкового рішення ТКГ. Варто зазначити, що у відповідності до Рамкового рішення протилежна сторона повинна відійти за лінію, визначену Меморандумом від 19 вересня 2014 року. Це означає, що вони, в тому числі, повинні прибрати укріпну споруду, яка зараз знаходиться поблизу української частини КПВВ "Станиця Луганська". У 2016 році НЗФ ОРЛО захопили цю територію всупереч Мінським домовленостям. Леонід Кучма детально спілкувався з українськими військовими, які несуть службу в зоні ООС; говорив з прикордонниками, які працюють на КПВВ, та, звичайно, з місцевими мешканцями і місцевою владою. Леонід Данилович поінформував, що відповідно до рішення Президента на початку наступного тижня до Станиці Луганської приїде спеціальна урядова комісія, яка має визначити перелік соціально-економічних проблем цієї прифронтовіої території та окреслити шляхи їх вирішення. - Твердо наголошую: Україна йтиме до миру, не втрачаючи жодного зі своїх національних інтересів. Збереження життів кожного українського воїна і кожного мирного мешканця прифронтових територій - один з найбільших і найприорітетніших національних інтересів. Так само, як і наша територіальна цілісність, - зазначив Леонід Кучма.

Публикация от Darka Olifer (@darka_olifer)

В ТЕМУ

Кучма заявил, что экономическа блокада Донбасса существует только на бумаге

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ

В Минске не смогли договориться о "хлебном перемирии" на Донбассе