Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
10 мая
Загрузить еще

Кличко поинтересовался, что можно получить от Кильчицкой за 10 тысяч

Кличко поинтересовался, что можно получить от Кильчицкой за 10 тысяч
Фото: Фото 24.ua

Лидер блока своего имени в Киевраде Виталий Кличко обнародовал заявление по поводу новой практики столичной горгосадминистрации – официально собирать десятки тысяч долларов с желающих попасть на прием к мэру Черновецкому и его заместителям, пишет «Обком».

Приводим текст заявления, предоставленный пресс-службой Блока Кличко, в оригинале:

«Корупційне ноу-хау від Черновецького - узаконення хабарів !

Сьогодні Київський міський голова Леонід Черновецький фактично узаконив корупцію та перейшов всі межі дозволеного, коли озвучив киянам розцінки на платні відвідини чиновників мерії. Звертаю увагу Президента України, Уряду та правоохоронних органів на заяви мера Києва, який в період скрутних часів першочерговою справою вважає узаконення хабарів за те, що зобов`язаний робити за законом. Адже згідно з нормами чинного законодавства України вести особистий прийом – один із обов’язків столичних чиновників, який вони і так ігнорують. Більше того, жодним нормативним актом не врегульовано питання платного прийом громадян, а його введення є прямим порушенням норм чинного законодавства та заслуговує на переслідування відповідно до кримінального судочинства.

Звертаю також увагу Генеральної прокуратури України, що правоохоронці мають чинити опір пануванню корупції та її афішуванню в столиці, а не мовчки спостерігати за явищем, яке відбувається останнім часом у м.Києві. Своєю публічною заявою Черновецький офіційно визнав панування хабарництва в Київраді. Більше того – мер «в курсі» існуючих тарифів на доступ до чиновницьких кабінетів, оскільки заявив, що «обід з ним буде коштувати дешевше». Більше того, мер також пропонує узаконити практику «віддяк» ще й для своїх численних заступників, жоден з яких не призначений на посту відповідно до закону, а їх кількість суперечить і нормам Закону, і нормам логіки.

До речі, що такого має робити Кільчицька на прийомі з підприємцем, аби той заплатив їй за зустріч тет-а-тет близько 10 тисяч доларів? Якщо далі продивитись „прайс-лист” від мера, то виходить, що Черновецький легалізує хабарі за вирішення, наприклад, земельних питань. Адже зустріч з начальником відповідного управління коштує близько 5 тисяч доларів. Трохи дорожче відвідини начальника головного управління з підприємництва – 7 тисяч у.о.

Черновецький просто знущається над киянами, коли пропонує їм провести такі оплати через банк та ще й принести квитанцію з позначкою „Заплачено для улюблених мером бабусь”. Мер уявив себе голлівудською зіркою, яка влаштовує доброчинні обіди та вечері, кошти від яких йдуть на благодійність. Але не потрібно плутати грішне з праведним, бо такі заробітки є ніщо інше як узаконене хабарництво. І натомість він є головною посадовою особою місцевого самоврядування у столиці, який до того ж, як голова Київської міської державної адміністрації уповноважений виконувати функції держави. Дуже сумно, коли такий посадовець декларує принципи звичайного хабарника та рекетира».

Напомним, во вторник Леонид Черновецкий рассказал о введении крупной платы за встречу с собой и своими замами, в которой многие усматривают признаки коррупции, и связывают с попыткой любым способом компенсировать «черную дыру» в пять миллиардов гривен, образовавшуюся встоличном бюджете.