Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
26 апреля
Загрузить еще

Факт. Мер Дніпра Борис Філатов вакцинувався від COVID-19 та вимагає змін від МОЗу

Факт. Мер Дніпра Борис Філатов вакцинувався від COVID-19 та вимагає змін від МОЗу

Вакцинація від коронавірусу необхідна, а держава зобов’язана проводити з цього приводу чітку інформаційну політику та внести зміни у документи профільного міністерства – дозволивши використовувати зайві дози не для "публічних персон", а для людей, які записалися в чергу.

"Повірте, охочих знайдеться достатньо. Отримав дозу позачергово – будь ласкав, доводь необхідність вакцинації цілодобово. І, звісно, потрібно дати чітке роз'яснення, хто є "публічною персоною" (щоб уникнути зловживань), а хто – ні. Також треба чітко покласти на цю "персону" обов'язки з "популяризації", – переконаний Філатов.

За словами Філатова, вакцинація "публічних персон з метою популяризації" скидається на узаконення ВІП-вакцинації для еліт і селебріті: "Блогери з інстаграма не мають права випереджати у черзі літніх людей". Водночас ще одна проблема – наявність чималої кількості людей, котрі хочуть, але не мають можливості зробити щеплення.

Говорити про необхідність щеплень повинні саме лікарі. Натомість, розповідаючи про власний досвід, Філатов наголосив: мав тривалу розмову з медиками, котрі розповіли, що нині є велика кількість відмов від вакцинації, при цьому здебільшого – серед самих лікарів. Це нівечить логістику щеплень, тож (щоб не пропадали вакцини) медикам доводиться вибудовувати окремий графік, що відбирає багато часу: "Мене запросили на визначений час і після маніпуляції поїхали вакцинувати інших людей, у яких було позначено свій час. А уявіть, якщо хтось "передумав" або не з'явився?".

 
 
 

 

Новости по теме: Борис Филатов вакцинация