Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Ольга Харлан про дискваліфікацію з ЧС: Це мене вбило. Настільки, що я кричала від болю

Ольга Харлан про дискваліфікацію з ЧС: Це мене вбило. Настільки, що я кричала від болю
Фото: instagram.com/olgakharlan/

Українська шаблістка Ольга Харлан, яку дискваліфікували з чемпіонату світу з фехтування, пояснила, чому відмовилася потиснути руку суперниці з Росії. Відповідне відеозвернення вона опублікувала в інстаграмі.

- Та країна, яка тероризує нашу державу, наших людей, також тероризує і спорт. Сьогодні сталося те, що мало відбутися. Я не хотіла тиснути руку цій спортсменці. Я діяла своїм серцем. Коли я почула, що мене хочуть дискваліфікувати та дати чорну картку, це мене вбило. Настільки, що я кричала від болю, – каже Харлан.

Як зазначила спортсменка, завдяки підтримці українців їй вдалося опанувати себе. Шаблістка висловила подяку за це своїм землякам.

- Потім я почала оживати. Тому що ваші меседжі, сторієз, ваша підтримка... Підтримка кожного, а особливо – від наших бійців, які нас захищають. Коли я це чую... що я їх мотивую - це неможливо передати... Знаєте, нікого й ніколи не можна примусити до миру, жодним потисканням рук, - підкреслила спортсменка.

Миколаївська шаблістка Ольга Харлан на чемпіонаті світу з фехтування здобула перемогу над росіянкою Анною Смирновою, яка виступала під "нейтральним прапором". Після поєдинку наша землячка відмовилася потиснути руку громадянці РФ, але запропонувала "вдаритися" шаблями. Росіянка відмовилася і влаштувала проти Харлан провокацію - майже годину вона простояла на доріжці, вимагаючи до себе "поваги".

Після скандалу українці видали "чорну картку" та дискваліфікували з турніру. У Мінспорту заявили, що попереджали організаторів про позицію українських спортсменів напередодні чемпіонату, але попри це і перемогу нашої спортсменки Ольгу Харлан виключили з турніру.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Kharlan Olga (@olgakharlan)