Як заробляють зірки: Білоножко на корпоративах і на нерухомості, а у Тополі - таємний бізнес

Скільки заробляють і на що витрачають кошти наші знаменитості.

Instagram.com/svitlana_bilonozhko/

Інтерв'юерка та блогерка Раміна Есхакзай розповіла, що монетизація відео на YouTube щомісяця приносить їй від 4 до 6 тисяч доларів, а максимальний її дохід - 20 тисяч. Як пише Forbes Ukraine, блогерка платить 5% податку на дохід. За три квартали 2024-го сума податку становила 190 000 гривень, а офіційна виручка Есхакзай склала 3,8 мільйона гривень. Окрім того, Раміна перераховує великі суми на благодійність. У 2023-му лише з YouTube-випусків авторка каналу перевела 12 мільйонів гривень пожертвувань на армію.

З цих коштів Раміна також покриває витрати на виробництво контенту та заробітну плату команди.

А що говорять про свої доходи інші наші знаменитості – в історіях Коротко про.

Тарас Тополя

Соліст гурту «Антитіла» Тарас Тополя зізнався, що має бізнес з колегою Сергієм Вусиком. У деталі співак вдаватися не став, однак зазначив, що вони знають ціну грошам.

- У нас із Сергієм Вусиком є ще інший бізнес. Не хочу про це розповідати. Я скажу так – я ніколи не був у нужді. Я знаю, що таке гроші, знаю, як їх заробляти. Я знаю їм ціну. Я вмію їх рахувати, вмію їх витрачати. Багато грошей я і Сергій Вусик віддаємо на благодійність. Ми це не афішуємо, це, як правило, стається в такому авральному форматі: треба щось терміново – закрили. Але ми заробляємо, і заробляємо непогано. Колись, коли це стане відомим, коли ми вирішимо, що це треба оприлюднити, ми це оприлюднимо. І, можливо, це здивує багатьох, - поділився Тарас в інтерв’ю програмі «Муз_Тренд».

На запитання, чи заробляє він понад 5 тисяч доларів на місяць, Тополя відповів ствердно. Але додав, що ніколи не жив на широку ногу.

- Так, це 5 тисяч доларів +. Я не люблю говорити про гроші, тому що це найнеприємніша тема, особливо, коли хтось їх рахує. Як гурт «Антитіла» зустрів повномасштабне вторгнення? У нас було досить багато грошей на рахунках. Чому? Тому що ми ставимося до витрат дуже скрупульозно. У межах розумного. Ми не купимо нову квартиру або нову машину. Я, наприклад, десять років їздив на Mitsubishi Galant 2008 року. Я міг собі дозволити купити нову машину разів п'ять уже за цей період, але є інші пріоритети, коли в тебе кліп – 40 чи 50 тисяч доларів, коли в тебе студійна робота – стільки-то тисяч доларів… До грошей, їх заробляння і витрачання потрібно підходити з розумом. Це в «Антитіл» було завжди, і є в мене. Тому я, на щастя, маю змогу забезпечувати свою родину у разі потреби, - пояснив співак.

Світлана Білоножко

Народна артистка України Світлана Білоножко каже, що подбала про свої заробітки заздалегідь: співачка має нерухомість, яку здає в оренду. Також артистку запрошують на корпоративи.

- Є декотрі корпоративчики, мене запрошують. У мене є своя програма, я працюю. Пасивний дохід у мене теж є – це нерухомість, я здаю. Думала про це завчасно, тому що це дуже важливо, якась подушечка має бути. Інакше про тебе ніхто не подбає, якщо ти сам про себе не подбаєш. Це дуже важливо. І про це ми ще думали з Віталіком разом. Зараз мій заробіток на місяць в середньому - не більше 2 тисяч доларів, раніше було більше, а зараз менше, - поділилася вона в інтерв’ю «Слава+». 

За словами Білоножко, цих коштів їй вистачає, щоб покривати всі свої витрати самостійно.

- За комуналку я сама розплачуюсь (Світлана живе у будинку на березі Дніпра площею у 200 квадратів, який вони збудували разом з чоловіком Віталієм Білоножком. – Авт.). Я сама сплачую все, мені це не накладно. Якщо в мене буде така потреба, мені діти будуть допомагати, але поки що мені не треба. Я сама справляюся. Багато витрачаю на себе. Це догляд за собою, звичайно. Люблю якісь цікаві речі, я собі купую. Іноді думаю: боже, Свєта, куди ж ти будеш все це одягати! Інколи щось не до ладу купую, потім жалкую про те. Але нічого. Я не скупердяйка. Мені хочеться витратити і отримувати задоволення, - пояснила Світлана.

Марічка Падалко

Марічка Падалко, як ведуча «1+1», заробляє менше двох тисяч доларів на місяць.

- Зарплати на різних каналах на різних програмах у різних ведучих можуть бути дуже сильно диференційованими. Вважає канал, що ти для нього мегазірка і приносиш йому багато рекламних грошей, він може платити тобі дуже багато. Я не знаю, яка зарплата у моїх колег, її не розголошують через корпоративну етику, - розповіла Марічка в інтерв’ю Аліні Доротюк

За словами Падалко, у 2021 році як блогерка й інфлюенсерка вона заробила більше грошей, ніж ведуча. За рекламний пост в інстаграмі Марічка отримувала від 1 до 1,5 тисячі доларів. Наразі додатковий дохід до основної зарплатні отримує як модераторка на конференціях.

Олег «Фагот» Михайлюта

Солісту ТНМК Олегу «Фаготу» Михайлюті дохід, окрім концертних турів, приносить студія звукозапису. За словами музиканта, левову частку доходів вони віддають військовим.

- Друзі допомагають, роблять якісь замовлення, студія працює, ми працюємо. На студії ми пишемо не лише себе, а й інших артистів. Хто хоче, ми робимо й рекламні ролики, і, дай боже, озвучки бувають. Тури все ж таки проходять. Хоча, звісно, ми левову частину перераховуємо пацанам, бо якщо «нуль» не втримається, то наші студії з нашими українськими ідеями нікому не будуть потрібні. Тому ми по максимуму, як можемо, вкладаємося в військо, але намагаємось тримати і культуру в собі, і музику робити, – розповів Олег в інтерв’ю «Слава+». 

Однак стабільного заробітку Михайлюта не має, адже в один місяць він може заробити, в інший взагалі не мати доходу.

- Минулого місяця взагалі нуль заробив. Воно непередбачуване. Іноді нормально ввалюється десятками, іноді взагалі пусто. Я витрачаю на студію, оренду, комуналку, бензин. Я, до речі, не рахував. Подушку безпеки ти, звичайно, собі робиш, але коли війна почалася, вона починає дуже швидко «линяти», - додав співак.

Марія Бурмака

Марія Бурмака зізнається, що її заробітки не перевищують дві тисячі доларів.

- Є сума гонорару за виступи, є сума зарплати, яка приходить за конкретну роботу на радіо, на польському і на українському, і є видатки. Тому тисяча, дві тисячі доларів, але деколи буває й менше тисячі, якщо відрахувати всі видатки. Це те, що мені залишається, - розповіла народна артистка в інтерв’ю «Слава+». 

Віктор Гевко

Актор, сценарист, продюсер Віктор Гевко заробляє як учасник і засновник команди «V.I.P Тернопіль» та веденням корпоративів. Середній дохід гумориста – понад п’ять тисяч доларів на місяць.

- Якщо так складуться обставини, ми можемо зустрітися на вашому святі і за тисячу доларів. Якщо домовлятися заздалегідь – це дорожче. Витрачаємо ми родиною багато. На повсякденні витрати йде 2-3 тисячі доларів. Дружина мріє про будинок. Але я за те, щоб вкладати в щось, інвестувати в якийсь бізнес, в «V.I.P Тернопіль», в себе. Думаю, що ми на такому етапі, що туди треба, - поділився Віктор в інтерв’ю «Слава+». 

Гевко каже, що нині фінансово почуває себе комфортно.