А далі – ми сольно: Волканову допоміг Данилко, а Позитив з колегами не втримали Mozgi

Наші артисти пробують себе в нових амплуа.

Instagram.com/v_serduchka/

Пригадуєте, як ширилися чутки, що Олег Псюк покидає Kalush Orchestra? Тоді колектив відіграв мінітур без участі Псюка і випустив без нього трек «Вогонь горить». Однак артист запевнив, що то був всього лише експеримент. 

«Ми створили ще один формат, і тепер у нас, окрім Kalush та Kalush Orchestra, є проєкт без мене. Мені стало цікаво, як будуть звучати пісні без репу, в стилі пацанів. Ми спробували - й вийшло круто, концерти сподобались публіці, хлопці запалили», - ділився Олег в коментарі Коротко про.

Ну а, наприклад, Михайло Хома відмовився від образу Дзідзьо, адже, за словами співака, без професійного росту не цікаво жити. 

«Це трансформація. Ми ростемо, і слава Богу, що ми не вічно у першому класі», - зазначив артист.

Трансформації в українському шоу-бізнесі тривають. 

Дмитро Волканов відмовився від співпраці з Данилком

Фіналіст шоу «Х-фактор-9» Дмитро Волканов розповів, чому більше не виступає у складі колективу Вєрки Сердючки. За словами співака, йому довелося відмовитись від своєї професії та шукати інші способи заробітку після початку повномасштабної війни, адже на той час Андрій Данилко зі своїм бендом не виступав, де Волканов мав сценічний образ зайця. 

- Почалася повномасштабна війна, і певний період роботи не було. Треба було за щось жити, але грошей у нього (у Данилка. – Авт.) я не брав. Не хотів. То ж у Києві я не міг себе знайти, і я приїхав до Львова. То був для мене новий виклик. Тобто я розумів, що зараз роботи не буде в колективі. Не до того було. Майже пів року після початку війни, коли відбулася перша робота (концерт Вєрки Сердючки. – Авт.). Але мені ці пів року треба було чимось займатися, платити за квартиру, яку я винаймав на Печерську. То справді був переломний момент. Я ридав… Торговий центр «Вікторія Гарден», Львів, другий вихід, я як зараз пам'ятаю. Я вийшов, сів і думаю: «Ну, це якесь просто… Вчора ти десь там літав, сьогодні ти вже тут, на землі, біля цього торгового центру сидиш і ридаєш», - розповів Дмитро в інтерв’ю Олексію Суханову.

Через пів року, коли концертна діяльність відновилася, артист повернувся до колективу Данилка, але через вісім місяців пішов вдруге:

- Я на той період дуже активно писав. І Андрій почав звертати увагу на цю творчість. Він дав мені зрозуміти, що це можливо. І це може бути добре. І це мені дуже сподобалося. Я почав ще більше писати, випускати пісні. Люди класно реагували.

Волканов прийшов у команду Андрія Данилка у віці 18 років. 

- Коли він взяв мене на роботу в колектив, то сказав: «Дімо, я тобі допомагати не буду, але ти знаходишся в колективі для того, щоб бачити, як це працює». Мені дуже подобалося, як він спілкується. Я знайшов у ньому наставника, вчителя і людину, на яку я хочу бути схожим, - продовжує артист. - Це супершкола. Коли я прийшов до колективу, мені було 18, і був там 4 роки. Це було дуже серйозно. Якщо я не знатиму, що робити далі, то я йому подзвоню, і він мені допоможе. Людина, яка для мене багато важить. Нам завжди є про що поговорити. Нині ми стали набагато менше спілкуватися. На жаль. Напевно, через те, що я дуже серйозно зайнявся сольною кар'єрою. І якось розійшлося воно трошки. Просто ми спілкуємось рідко. Якщо вже спілкуємось, то довго і про все. 

Міша Крупін більше не співатиме «чорний чемоданчик»

У травні Міша Крупін розповів, що його контракт із лейблом Papa Music закінчився, і вони не змогли домовитися про подальшу співпрацю. За словами музиканта, йому заборонили виконувати пісні гурту «Корупція», то ж він оголосив про початок сольної кар’єри. 

- Через те, що після закінчення договору з лейблом Papa Music, ми не змогли домовитись про подальшу співпрацю, лейбл заборонив мені співати пісні проєкту «Корупція». Тобто «Корупції» більше немає, і ви більше не почуєте «чорний чемоданчик» у моєму виконанні. То ж чекайте нових пісень, все тільки починається, - повідомив співак.

Підтримав Крупіна на новому шляху його колега – репер Yarmak:

- Брате, я тобі неодноразово казав при зустрічі, що Міша Крупін - це бренд, це легенда українського хіп-хопу, це безкрайній музичний талант, що пише хіт за хітом! І я, звісно, радий, що хоча б на рівні пропаганди померла «Корупція», яку створив ватний півень!

Гурт «Корупція» був створений у 2019 році Юрієм Бардашем, якому СБУ оголосила підозру. Зраднику-втікачу інкримінують чотири статті з Кримінального кодексу, зокрема, пропаганда війни, виправдовування збройної агресії РФ проти України, публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу.

Юлія Саніна і The Hardkiss переживають важкі часи

Фани The Hardkiss часто задавалися питанням: чому за кордоном гурт грає в повному складі, а в Україні фронтвумен колективу Юлія Саніна виступає з сольною програмою. 

У коментарі «Люкс ФМ» Саніна пояснила, що Special Kiss - це її бачення творчості гурту як співавторки пісень. До того ж, за словами співачки, сольний тур був важливий для неї ще й тому, що за 12 років роботи у The Hardkiss вона злилася з іншими учасниками, тому не розуміла, чи може щось створювати сама. 

Також Саніна зізналася, що в колективі непростий період, й ідея влаштувати сольний тур Україною хлопцям не дуже сподобалася. 

До речі, після завершення туру Special Kiss артистка розповіла, що дуже задоволена роботою нової команди:

- Моя команда… Напевно, моя душа зробила щось дуже хороше в минулому житті, що мене оточують такі чудові люди. Ми дихали як один організм на сцені, ви відчували мене і ці пісні, як свої. Дякую, що це була не просто «робота», дякую вам за тепло, з яким я прожила ці півтора місяця.

Ходять чутки, що так Саніна готується до сольного плавання. Утім, на жовтень все ж заплановані концерти колективу у повному складі в Америці та Канаді. 

Позитив з колегами не втримали гурт Mozgi

Олексій Завгородній, який виступає під сценічним ім’ям Positiff, розповів, чому після початку повномасштабної війни розпався гурт Mozgi. За словами музиканта, щоб колектив існував, потрібне бажання всіх учасників. То ж без Потапа, який тепер будує свою кар’єру за кордоном, їхня творчість стала неповноцінною. До складу гурту входили Позитив, Потап, Дядя Вадя, Ед, Рус та DJ Bloodless.

- Ми з хлопцями їздили на благодійні концерти без Потапа. Тому що, дійсно, пісні знали, у нас були україномовні треки. Це має бути бажання всіх. Я думаю, що Потап – це невід'ємна частина колективу. Якщо це все робити без нього, мені здається, це буде неповноцінно. Тому якось так сталося, що розбіглися. Mozgi трималися дуже довго, але я дуже радий, що я мав стимул і зробив свій сольний проєкт, - поділився музикант в інтерв’ю «Люкс ФМ».

Дядя Вадя також готується до сольної кар'єри.

- Я і Дядя Вадя робили кілька пісень, і він зараз готує сольну кар'єру. У нього є сольні пісні, просто вони не дуже зайшли або він мало займався ними. Дядя Вадя - дуже кльовий вокаліст. Мені здається, йому треба просто давати стусана, щоб він більше займався собою, - додав Завгородній.

Нині Позитив, за його словами, з Потапом не спілкується.