Могилевська робить лампочки, Нікітюк - запаси, а Сумська варить суп у під’їзді

Як зірки пристосувалися до нинішніх умов життя.

Instagram.com/olgasumska/

Наші зірки, як і всі ми, діляться своїми лайфхаками, як утеплитися, приготувати їжу без світла та газу, при цьому не втрачати оптимізму та посміхатися попри все.

Леся Нікітюк купила ящики свічок, генератор та дрова

Леся Нікітюк запаслася свічками та теплими ковдрами.

- Я закупила в київську квартиру кілька ящиків свічок, - розповідає ведуча «Le Маршрутки» та «Пари на мільйон». - Дістала всі, що мені дарували на день народження, починаючи з 18 років. Це й аромасвічки, і соєві, і церковні є.

А от будинок батьків на Хмельниччині до зими Леся з родиною готували більш ретельно.

- Мої племінниці, доньки рідного брата, мої улюблені дівчатка з нами тут від першого дня повномасштабного вторгнення. Тому насамперед переймаємося за їхню безпеку та комфорт, - зізнається ведуча Нового каналу. - Ми з батьками закупили дрова, побудували дрівник. Також зробили запас маленьких і великих газових балонів. В нас є газова плита, щоб можна було варити їсти чи гріти чай. Також не пройшли повз ковдри та пледи. І придбали генератор із запасом бензину. З ними зараз, до речі, велика проблема, тому що всі в один момент почали скуповувати. І для себе, і для ЗСУ.

Радить Нікітюк й альтернативні методи, які допоможуть зігрітися.

- Частіше обіймайтеся! Швидшим темпом дихайте у квартирі, – сміється телеведуча. – Займайтеся фізичними навантаженнями. Я от, наприклад, почала загартовуватися: коли заходжу в душ, то вмикаю помірну воду, а не дуже гарячу. Щоб тіло звикало до прохолоднішої температури.

Відмовилася телеведуча і від стильного одягу у новому сезоні «Le Маршрутки», який стартує 5 грудня. Зекономлені гроші команда проєкту віддала героям сюжетів.

- Цього сезону не очікуйте від мене яскравих look’ів, – ділиться Леся Нікітюк. – Багато грошей, які могли витратити на стиліста й візажиста, ми зекономили та роздали героям нового сезону. Кожній людині, яка постраждала від війни і в якої ми брали інтерв’ю, намагалися допомогти хоч якимись коштами. У нас був маленький бюджет. Ми працювали на повну потужність, але «за склянку кефіру». Все для того, щоб мати змогу хоча б тисячу гривень дати на хліб чи інше найнеобхідніше. Намагалися економити й допомагати людям, чим могли.

До речі, Нікітюк зізнається, що це були перші зйомки, коли вона майже не могла жартувати.

- Так багато горя побачила на власні очі. Наслідки руського миру… Зруйновані хати, поранені діти, – говорить телеведуча. - Те, що пережили українці, - це настільки несправедливо й боляче. Та з іншого боку… Поплакавши разом із нашими героями, не впадаєш у депресію, а якось навпаки. Стільки хорошої енергії отримали від людей, стільки внутрішньої сили!

Надя Дорофєєва не ходить в душ

Відсутність світла, тепла, води і зв’язку внаслідок російських обстрілів нашої країни по-своєму переживає і Надя Дорофєєва. 

- Я в шоці від наших людей, це перше, що хочеться казати увесь цей час. Те, як люди реагують, - вони усміхаються, підтримують одне одного… Я відчуваю те саме. Коли вимкнули світло і не було зовсім зв’язку, я була в укритті. Так я почувалася спокійніше, бо знала, що я в укритті, - розповіла Надя в ефірі «Єдиних новин».

Через відсутність гарячої води співачка, як і ми всі, елементарно не має змоги прийняти душ. Але вона намагається сприймати цю ситуацію з гумором.

- У мене й досі немає гарячої води, тож у душ я не ходжу. Я, як усі українці зараз, і не жаліюся через це. Я сприймаю це з гумором. Так, я якось це роблю, але щоб нормально сходити у душ - такого не було. Також складно було, коли зник зв’язок, тому що хотілося написати усім своїм близьким, сказати, що у мене все добре, і спитати, як вони, - розповіла Дорофєєва.

Наталія Могилевська сама майструє ліхтарики

Народна артистка України змайструвала лампочки, які, за її словами, можуть працювати цілий рік, і поділилася цим лайфхаком зі своїми підписниками в Інстаграм. Для цього знадобиться фольга, дві батарейки і світлодіод.

- Друзі мої, комусь не вистачає світла? Я навчу вас, що робити, - радить Наталія Могилевська. - Фольга, батарейки, лампочка. Фольга у цьому випадку слугує перехідником, без неї світла не буде. Така лампочка працює рік без будь-яких проблем. Я дуже сумую за помаранчевим світлом у центрі міста - там такі помаранчеві ліхтарики. Тому фольгу, світлодіод і батарейки з’єднуємо так, щоб замкнути «мінус» до «плюсу». Отак ви теж можете отримати світло.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Наталія Могилевська (@nataliya_mogilevskaya)

Неля Шовкопляс грає з дітьми в настільні ігри

У ведучої «Сніданку з 1+1» Нелі Шовкопляс - двоє синів: 8-річні Матвій і Тимофій. Телеведуча каже, що у години відключення світла вони родиною найчастіше грають у настільні ігри.

- Коли вимикається світло, ми дістаємо всі свічки, які в нас є, дістаємо настільні ігри і частіше всього сидимо на кухні і граємо. Ми дістали навіть ті, про які вже забули, але які свого часу були синам цікаві, і зараз знову цю традицію відновлюємо, - говорить Неля. - Граємо в «Меморіс», «Лото», «Уно», «Монополію»… Але для «Монополії» потрібно більше людей, то ж її ми дістаємо, коли велика компанія. Або разом в обнімку лежимо з малими, про щось своє говоримо, розповідаємо одне одному якісь історії, казки. У нас виходять такі теплі душевні домашні вечори.

Ольга Сумська готує суп у під’їзді будинку

Після чергового масованого обстрілу Росією України 23 листопада Ольга Сумська з чоловіком Віталієм Борисюком продемонстрували, як українці не здаються, і можуть зготувати собі їжу просто у під’їзді свого будинку.

- Після сьогоднішнього обстрілу Києва і області зрозуміла, що варто все ж запастися найнеобхіднішим… Скажімо, балончиками з газом, аби приготувати суп, якого вистачить на пару днів. Готуємо супчик зі шпинатом та фрикадельками. Віталька дістав свою газову горілку, - розповідає народна артистка України. - Отакі лайфхаки. Українці до всього пристосувалися. Не падаємо духом і тримаємося, друзі. Україна переможе.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Ольга Сумська (@olgasumska)

Євген Сморигін живе на мінімум

Сьогодні актори «Дизель Шоу» дають благодійні концерти, кошти з яких спрямовують на потреби ЗСУ. У розмові з нами актор гумористичного проєкту Євген Сморигін зізнався, що самі вони живуть на мінімум.

– Ми отримуємо прожитковий мінімум, заробітків у нас немає, - розповів Євген в інтерв’ю «КП в Україні». - Раніше ми заробляли на життя, на те, щоби будинок побудувати або інші потреби. Нині 80% зароблених грошей віддаємо. Моя зарплата впала разів у десять - це точно.