Олександр Прохоров: Аня Кошмал буде сильним конкурентом для інших учасників на «Танцях із зірками»

Хореограф розповів «КП в Україні» їхню танцювальну історію.

«1+1»

Глядачам настільки сподобався танець актриси Ганни Кошмал та хореографа Олександра Прохорова у минулому випуску «Танців із зірками», що тепер вони вже не представляють нового сезону проекту без цієї пари.

Ілона Гвоздьова назвала їхній танець «найкращим виступом ефіру», не приховували свого захоплення Діма Коляденко, Наталка Денисенко, Дар'я Петрожицька, Наталія Васько, а Євгенія Власова побачила в Ані та Саші переможців наступного сезону. Чи вийдуть вони на паркет знову?

- Саша, ви, з одного боку, не учасник цього сезону, проте ми періодично бачимо вас на паркеті – то з Євгенією Власовою, то з Сашею Зарицькою, минулого ефіру - з Ганною Кошмал. Наскільки складно хореографу підготувати танець за тиждень із новою партнеркою?

- Мені приємно, що паркет «Танців із зірками» мене не відпускає і глядач хоче бачити мене у цьому шоу. Хоча я не є повноцінним учасником цього сезону, мені пощастило вийти на паркет уже тричі. Але попереду ще три ефіри, і хто знає…

З одного боку, це найцікавіший досвід та пригода. З іншого - мені щоразу в найкоротший термін потрібно вивчити з моєю партнеркою танець. А для того щоб зробити гарний номер і відпрацювати його, у першу чергу потрібно встановити емоційний контакт і розкрити сильні сторони партнерки.

Інші пари за два місяці роботи вже встигли притертися, у мене ж на все було всього тиждень, а то й зовсім два дні. У цьому є складність. Але це точно цікаво і не нудно.

- Ви казали, що з Анею познайомились на тижні перед ефіром. Скільки днів у вас було на підготовку танцю?

- З Анею у нас було три дні – щоб познайомитися, станцюватись, поставити танець, вивчити непросту хореографію, відпрацювати її і, звичайно ж, порозумітися. Але завдяки тому, що Аня - дуже проста людина і працьовита дівчина, нам вдалося все зробити в найкоротші терміни, хоча це здавалося за межею можливого.

– Чому обрали аргентинське танго?

- Оскільки Аня – професійна актриса, хотілося показати її сильну сторону. Потрібно було підібрати характерний танець, де вона продемонструє свою акторську гру. Також мені хотілося показати у відповідних рухах її сильний внутрішній стрижень та жіночу пристрасть. Для мене найбільш емоційними та характерними танцями бальної хореографії є танго та пасодобль. Тому ми зупинилися на танго, а пасодобль залишили на наступний сезон (сміється).

- І яка з Ані учениця?

- Мені щастить із партнерками – чи, може, всі Ані такі, чи це збіг (у 2019-му Сашко разом з Ганною Різатдіновою стали срібними призерами проекту. – Прим. авт.). Але Аня Кошмал дуже здібна і, головне, багато працює, готова вчитися та не боїться труднощів. Вона була готова на будь-які підтримки, рухи та експерименти, довіряла моєму досвіду і жодного разу не сказала "Я не можу" або "Може, приберемо цей елемент?..". Я їй дуже за це вдячний.

- Як думаєте, вона наважиться на «Танці…"? Влітку у сторіз Інстаграму вона говорила, що дуже любить танці, але в це шоу не піде, бо тут більше якихось дивних інтриг, ніж самих танців.

- Ані Кошмал дуже пасують танці. Для цього ми й спробували на смак цей прекрасний процес, щоб їй було легше зробити вибір. 96% глядачів уже хочуть бачити її у проекті, плюс мій голос. Але рішення - чи брати участь у наступному сезоні - приймати, звісно, їй.

- А дайте пораду – як зосередитись не на інтригах, а на танцях, як абстрагуватися від того, що говорять за спиною? Чи це неможливо?

- Критика, інтриги та невдоволення є скрізь і завжди. Просто не треба забувати, з якою метою та меседжем ти приходиш на проект. Про це важливо пам'ятати у процесі всього шоу! Це, на мій погляд, допомагає абстрагуватися, а в результаті взагалі затьмарити танцями всі інтриги та скандали.

- Якщо Аня все ж таки піде у проект, які у неї шанси на перемогу?

- Загадувати не хочеться, але те, що Аня буде сильним конкурентом для інших учасників, я в цьому певен. Якщо після першого виходу на паркет суддя Влад Яма каже, що такий виступ – претензія на фінал, то це, з одного боку, успіх, з іншого – велика відповідальність, адже планку вже поставлено високо. У будь-якому випадку, Ані є що показати наразі, і, певен, вона зможе дивувати й надалі.