Кулеба розповів, з якою метою Зеленський їде в ООН і що стане "червоною ниткою"

Це буде дуже насичений візит, розписаний буквально по хвилинах.

FB \Дмитро Кулеба

Президент України Володимир Зеленський під час участі в Генасамблеї ООН буде працювати над консолідацією міжнародної підтримки для протидії російській агресії. Це  головна мета поїздки глави держави до Нью-Йорку. А "червоною ниткою" участі президента в ГА ООН і переговорів на всіх рівнях буде тема Криму. Про це розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, якого 20 вересня цитує прес-служба МЗС України.

- Це дуже принципово. По-перше, ми дуже успішно запустили Кримську платформу. По-друге, Крим є питанням номер один для нашої держави і дипломатії. Буде непроста розмова з генеральним секретарем ООН на цю тему, адже ми хочемо бачити велику зацікавленість ООН в питанні Криму, - сказав Кулеба.

Міністр нагадав, що Генасамблея ООН є найавторитетнішим міжнародним майданчиком, до якого прикута увага всього світу. Крім того, це можливість провести ряд важливих двосторонніх і багатосторонніх зустрічей в штаб-квартирі ООН.

- Президент їде до Нью-Йорка з чіткою метою: консолідувати ще більше підтримку світом  України. Це стосується питань протидії російській агресії, залучення інвестицій в Україну, боротьби з пандемією COVID-19, - заявив міністр.

За його словами, президент України зустрінеться і з генеральним секретарем ООН, і з генеральним секретарем НАТО, і з лідерами кількох важливих держав, проведе окрему зустріч з іноземними інвесторами. Володимир Зеленський буде домовлятися зі своїми візаві про конкретні речі в сфері безпеки, економіки і політики.

- Це буде дуже насичений візит, який розписаний буквально по хвилинах, - анонсував програму Зеленського в Нью-Йорку Кулеба.

Раніше прес-секретар глави української держави Сергій Никифоров повідомив, що Володимир Зеленський 20 вересня відправиться до США, де візьме участь Генасамблеї ООН. Програмою передбачені зустрічі українського президента, в тому числі і з генеральним секретарем ООН, а також з главами держав і представниками інших міжнародних організацій.

До цього глава МЗС України Дмитро Кулеба розкритикував ООН за те, що представники організації не приїхали до Києва на саміт "Кримської платформи".

Також повідомлялося, що ООН включила обговорення окупації українських територій до порядку Генасамблеї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Чого вдалося досягти Зеленському в США, а чого - ні