Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
30 апреля
Загрузить еще

Во Львове похоронили Лесю Гонгадзе

Во Львове похоронили Лесю Гонгадзе
Фото: Проститься с Лесей Гонгадзе пришло больше тысячи людей. Фото gazeta.ua.

Панихида и прощание состоялось в воскресенье вечером в церкви Преображения Пресвятой Богородицы. А похоронили ее в понедельник на Брюховичском кладбище под Львовом, рядом с могилами родителей.

На похоронах были и друзья, и знакомые, и те, кто просто знал Лесю Гонгадзе. Ведь для многих она уже давно стала символом свободы и величия духа. Даже львовский Евромайдан начался с молитвы о Лесе Теодоровне.

Пришла также первая жена Гии – Марьяна. А вот Мирославы Гонгадзе не было. Зато на своей странице в Фейсбуке она написала:

"Ні, я жива, я буду вічно жити, я в серці маю те що не вмирає" - писала колись моя улюблена Леся Українка. У ніч з п'ятниці на суботу з життя пішла інша Леся - українка, мати Георгія Гонгадзе. Вона пішла з життя тихо. Мало хто знав про її хворобу. Вона не підпускала до себе нікого. Прояв слабкості був для неї недопустимим. Вона, також, відмовлялися від лікування. Можливо, бажаючи нарешті возєднатись зі своїм сином там в раю, де життя є вічним. Її останніми словами сказаними мені у телефонній розмові в середу ввечері були - "Не турбуйся за мене, бережи дітей." Колись ті самі слова сказав мені Гія, за місяць до своєї смерті. "Бережи дітей" - сказав він у серпні 2000 . Я тоді ще була заскочена, - про що він говорить, що він має на увазі. Можливо, і він також відчував наближення свого кінця. Тепер вона там на небесах разом з своїм єдиним сином дивляться за нами. Нам же залишається берегти наших дітей тут на землі і потубуватися про їх майбутнє. Сьогодні багато з них стоять на майданах, вони воюють за своє право жити гідно. Ми виховали достойне покоління. Але наше завдання збудувати їм фундамент, на якому вони збудують цю державу. Вічна пам'ять Лесі Корчак, яка виростила і виховала Героя Україн . Ти будеш жити у наших серцях. А я і, напевно, вся Україна будемо перед тобою у вічному боргу."

Во время похоронной процессии отец Ярослав Чухний сказал, что это была чрезвычайно сильная женщина, на судьбу котрой выпали тяжелые испытания.

- Всю свою боль от  потери сына она несла в  течении жизни, и он не становился  слабее, - сказал священник. – Но  несмотря на все это, она постоянно  помогала людям, неся добро.

Леся Гонгадзе умерла во Львове на 69 году, после продолжительной тяжелой болезни. Расходы по ее похоронам взял на себя горсовет.