Завантажити ще

На Олімпіаду-2024 можуть приїхати близько 40 російських спортсменів – у Токіо їх було 335

На Олімпіаду-2024 можуть приїхати близько 40 російських спортсменів – у Токіо їх було 335
Фото: REUTERS/Denis Balibouse/File Photo

На літні Олімпійські ігри-2024 до Парижа можуть приїхати близько 40 російських спортсменів. Таке припущення зробив віцепрезидент Міжнародного олімпійського комітету, президент Спортивного арбітражного суду Джон Коутс у коментарі газеті Daily Telegraph.

- Можливо, я не правий, але мені здається, що я читав, що російський контингент може становити лише 40 осіб, - сказав Джон Коутс, який раніше також був президентом Олімпійського комітету Австралії.

Віцепрезидент МОК зазначив, що російські спортсмени не братимуть участі у командних видах спорту. Також до Олімпіади не допустять представників російських та білоруських військових спортивних клубів. Джон Коутс нагадав, що російських та білоруських спортсменів допустили до літніх Олімпійських ігор у Парижі у нейтральному статусі та з жорсткими обмеженнями.

У літніх Олімпійських іграх-2020 у Токіо взяли участь 335 російських спортсменів. Через допінгові санкції вони виступали як представники Олімпійського комітету Росії (ОКР). Від Білорусі взяв участь 101 спортсмен.

Літні Олімпійські ігри у Парижі відбудуться з 26 липня по 11 серпня. З 4600 спортсменів, які пройшли кваліфікацію на момент грудневого рішення МОК про допуск росіян і білорусів як нейтральних спортсменів, лише вісім були росіянами й троє мали білоруські паспорти. На той момент на Олімпіаду-2024 відібралось понад 60 українських спортсменів.

  • 29 вересня 2023 року Міжнародний паралімпійський комітет допустив до Паралімпіади-2024 у Парижі російських спортсменів під нейтральним прапором. 
  • 8 грудня 2023 року Міжнародний олімпійський комітет допустив до Олімпійських ігор-2024 індивідуальних спортсменів із Росії та Білорусі. Вони виступатимуть у нейтральному статусі, команди країн-агресорів не будуть представлені. Також не допустили до ігор спортсменів, які уклали контракт на службу в російській чи білоруській армії та спецслужбах.