Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Україна стала сьомою у змішаній естафеті ЧС-2024 з біатлону

Україна стала сьомою у змішаній естафеті ЧС-2024 з біатлону
Фото: sport.ua

Українська команда у складі Артема Прими, Дмитра Підручного, Юлії Джими та Ірини Петренко здобула сьомий результат у класичній змішаній естафеті. Ця гонка стала першою на чемпіонаті світу з біатлону, який стартував у чеському Новому Мєсті. Про це повідомляє biathlon.com.ua.

У такому складі в естафеті українці виступали вперше. Ірина Петренко проводила свій дебютний класичний мікст на рівні чемпіонатів світу.

На самому початку гонки Прима випав за межі топ-15, показавши17-й результат і використовував два запасні патрони. Ще два промахи Прима мав на "стійці", проте відстрілявся майже на чотири секунди швидше і повертався на дистанцію дев'ятим. Дев'ятий час Україна зберегла і на першій передачі естафети, коли свій етап розпочинав Дмитро Підручний. У першу п'ятірку наші спортсмени потрапили після першої стрілянини Підручного. Єдиний промах лідер збірної України припустився на стійці, що коштувало йому дві позиції. Джима виходила, коли Україна була на восьмому рядку. У підсумку Джима стала сьомою за скорострільністю та підняла Україну на 7 місце. Ірина Петренко вивела країну на шосте місце, випередивши біатлоністку Бельгії. На другому колі українка опустилася на сьоме місце, яке зберегла на фініші після одного додаткового набоя на заключній стрільбі.

У нинішній гонці, вперше з 2019 року у змішаній естафеті, змінилися чемпіони світу. Незважаючи на коло штрафу, змагання виграла французька четвірка Еріка Перро, Кантена Фійона-Майє, Жюстін Бреза-Буше та Жуль.

  • Україна повторила свій п'ятий найкращий результат у змішаній естафеті чемпіонатів світу. Сьоме місце українці також посідали у 2019 році, а рекордом збірної залишаються дві четверті позиції 2016 та 2021 років.
  • Франція виграла класичний мікст уперше з 2016 року. Кантен Фійон-Майє проходив до складу тієї команди разом з Анаїс Бескон, Марі Дорен-Абер та Мартеном Фуркадом.
Новини по темі: спорт біатлон