Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Латвійським збірним заборонили грати з білорусами та росіянами

Латвійським збірним заборонили грати з білорусами та росіянами
Фото: championat.com

Латвійській спортивній збірній заборонено виступати проти команд Росії та Білорусі відповідно до змін до Закону про спорт. Про це йдеться у повідомленні Сейму Латвії.

– Основна ідея поправок до Закону про спорт – встановити на рівні національного законодавства, що латвійські команди з ігрових видів спорту, наприклад, з баскетболу, футболу чи хокею, не можуть проводити взаємні ігри з командами країни-агресора – Росії. і Білорусь - або самостійно, або на нейтральному полі, - заявив раніше голова підкомітету зі спорту Комісії з культури та науки Сейму Давіс Мартінш Даугавієтіс.

Крім того, заборона стосується команд різного віку: дорослих, молоді та юнаків.

Він зазначив, що внесені зміни не обмежують участь латвійських спортсменів в Олімпійських іграх. Рішення про їхню участь приймає Латвійський олімпійський комітет.

Основна мета внесених поправок - наголосити на солідарності з Україною та запобігти будь-яким спробам Росії легалізувати свої військові злочини через участь у спорті.

За рекомендаціями МОК, національні збірні Росії та Білорусі залишаються відстороненими від більшості видів спорту. Хоча у грудні 2023 року Комітет дозволив "нейтральним" росіянам та білорусам брати участь у особистих змаганнях на Олімпіаді-2024, вони не можуть брати участь у командних турнірах.

  • 31 січня 2023 року президент НОК України Вадим Гутцайт заявив, що Україна може бойкотувати Олімпійські ігри, якщо російським та білоруським спортсменам дозволять брати участь.
  • 29 січня того ж року президент Зеленський надіслав листа президенту Франції, висловлюючи побоювання щодо можливого використання Олімпіади-2024 для пропаганди агресії Росією.