Завантажити ще

Російську фігуристку Камілу Валієву дискваліфікували на чотири роки за допінг

Російську фігуристку Камілу Валієву дискваліфікували на чотири роки за допінг
Фото: t.me/kamilavalieva26official

Спортивний арбітражний суд (CAS) дискваліфікував 17-річну російську фігуристку Камілу Валієву на чотири роки за вживання допінгу. Про це 29 січня повідомило "Суспільне Спорт".

Усі результати Валієвої від 25 грудня 2021 року анульовані. Це означає, що Росія втратить олімпійське «золото» у командному турнірі Пекіна-2022, а сама Каміла Валієва - "золото" чемпіонату Європи-2022.

Всесвітнє антидопінгове агентство WADA вимагало покарати російську фігуристку дискваліфікацією на чотири роки — саме цей вердикт і затвердили у Спортивному арбітражному суді.

  • Справу розглядали майже два роки. У відібраному під час чемпіонату Росії в Санкт-Петербурзі 25 грудня 2021 року зразку виявили три препарати для серця, зокрема заборонений триметазидин.
  • Результати отримали під час Олімпіади-2022 у Пекіні. Міжнародний союз ковзанярів та Міжнародний олімпійський комітет вирішили не проводити церемонію нагородження у командних змаганнях, де збірна ОКР посіла перше місце. На другому місці фінішувала збірна США, на третьому – Японія, на четвертому – Канада.
  • В особистому турнірі на Олімпіаді Каміла Валієва посіла четверте місце.