16 травня
Завантажити ще

Світоліна та ще три українські тенісистки встановили рекорд на Australian Open

Світоліна та ще три українські тенісистки встановили рекорд на Australian Open
Фото: REUTERS

Уперше в історії одразу чотири українські тенісистки пройшли у третє коло на турнірах Великого шлему. На Australian Open-2024 національний рекорд встановили Еліна Світоліна, Леся Цуренко, Марта Костюк та Даяна Ястремська, передає "Суспільне Спорт".

18 січня Ястремська (№ 93 WTA) вдруге у кар'єрі пробилась у третє коло Australian Open. Вона перемогла представницю Франції Варвару Грачову (№ 39 WTA) у двох сетах - 6:3, 6:2. Світоліна (№23 WTA) пробилась у третє коло вдев'яте у кар'єрі. Вона переграла Вікторію Томову з Болгарії (№ 70 WTA) у двох сетах - 6:1, 6:3.

17 січня Цуренко (№ 33 WTA) пройшла у третє коло Australian Open, перегравши іспанку Ребеку Масарову (№ 91 WTA) у двох сетах - 6:3, 6:4. У наступному раунді Цуренко зіграє з чинною чемпіонкою Australian Open білорускою Аріною Соболенко (№ 2 WTA), яка виступає у статусі нейтральної спортсменки. Костюк (№  32 WTA) у тригодинному матчі перемогла бельгійку Елізе Мертенс (№ 28 WTA) з рахунком 5:7, 6:1, 7:6 (10:6).

  • Australian Open триватиме до 28 січня. Володар титулу в минулому році серед чоловіків - сербський тенісист Новак Джокович, серед жінок - білоруска Аріна Соболенко.
  • Перше коло на Australian Open-2024 не змогли подолати тенісистки Юлія Стародубцева, Дарія Снігур та Ангеліна Калініна.