Завантажити ще

Через нестачу коштів найтитулованіший баскетбольний клуб України "Будівельник" знявся з Суперліги

Через нестачу коштів найтитулованіший баскетбольний клуб України
Фото: fbu.kiev.ua

Київський баскетбольний клуб " Будівельник " ухвалив рішення відмовитися від участі в українській Суперлізі з баскетболу через фінансові труднощі. Про це повідомила Федерація баскетболу України.

- Важко усвідомлювати, що "Будівельник" припиняє своє існування. Для всіх нас, звичайно, це шок та велике потрясіння. Клуб втратив спонсорську підтримку і вирішив знятися з чемпіонату, щоб не накопичувати борги. На сьогоднішній день усі розуміють, наскільки важко зі спонсорською підтримкою, переважна більшість соціальних проектів українських компаній спрямована на допомогу армії, і це зрозуміло. Будівельник не зміг знайти альтернативну підтримку і тому змушений був піти на цей крок, - сказав президент Федерації баскетболу Михайло Бродський України, заявив, що є можливість порятунку клубу.

Він зазначив, що клуб залишив лише кілька днів, щоб зберегти проект, і закликав спонсорів чи меценатів підтримати команду і запропонував, що Федерація баскетболу України може виступити посередником у цьому питанні.

Керівник також не виключив можливості перетворення структури клубу на акціонерне товариство, але наголошує, що це неможливо без глобального партнера чи підтримки кількох спонсорів.

У поточному сезоні у професійних лігах бере участь рекордна кількість команд, і Федерація баскетболу України активно працює над розвитком баскетболу, повертаючи деякі ліги та наголошуючи на необхідності боротьби та роботи для збереження кожної команди.

Клуб є одним із найсильніших у країні та успішно виступав у минулих сезонах, у тому числі вигравши чемпіонат України. На момент відмови від участі у Суперлізі "Будівельник" посідав другу позицію у турнірній таблиці, маючи 10 перемог у тринадцяти матчах. Таким чином, у Суперлізі залишилося 10 клубів після їх відсутності. Крім того, син бізнесмена Ігоря Коломойського Ізраель Коломойський обіймає посаду віце-президента столичного клубу з баскетбольних операцій.

11 квітня Віталій Степановський став новим головним тренером чоловічої збірної України з баскетболу.

Новини по темі: спорт Баскетбол Інвестиції