Завантажити ще

Чемпіонку світу з сумо Ольгу Давидко повідомили про підозру через допомогу окупантам

Чемпіонку світу з сумо Ольгу Давидко повідомили про підозру через допомогу окупантам
Фото: РосіяСумо/Facebook

Ексспортсменка, чемпіонка світу з сумо Ольга Давидко допомагала армії країни-агресора, їй оголосили підозру. Про це повідомила прокуратура Автономної Республіки Крим та м. Севастополь.

- Після повномасштабного вторгнення Росії до України вона організувала "волонтерський рух" в окупованому Криму і почала допомагати ворогові. Її дії кваліфіковані як допомога державі-окупанту (ч. 1 ст. 111-2 КК України), – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що Давидко виступала на пропагандистських ЗМІ з підтримкою так званої "СВО" та публікувала у соцмережах пости із закликом допомагати армії РФ.

Ольга Давидко стала першою в історії України чемпіонкою світу з сумо у важкій вазі. Вона також є чемпіонкою Європи з сумо та боротьби на поясах, а також призером чемпіонату світу з дзюдо та самбо. Заслужений майстер спорту України.

Раніше на сайті Міністерства молоді та спорту зник список, у якому числилися 304 українські спортсмени, які вирішили не повертатися до України.

Після масштабного вторгнення видатна спортсменка, яка чотири рази завоювала золото Олімпійських ігор у плаванні, Яна Клочкова, поїхала до окупованого Криму.