Завантажити ще

МОК включив до програми Олімпіада-2028 п'ять додаткових видів спорту

МОК включив до програми Олімпіада-2028 п'ять додаткових видів спорту
Фото: olympics.com

Виконавча рада Міжнародного олімпійського комітету схвалила включення п'яти додаткових видів спорту до програми літньої Олімпіади -2028. Про це повідомляє прес-служба МОК.

Йдеться про флаг-футбол (версія американського футболу з обмеженими контактами), сквош, лакрос, бейсбол/софтбол, а також крикет. При цьому крикет буде включений до програми Олімпіади через популярність цього виду спорту в усьому світі. Цей вид повернеться до програми Олімпіади вперше за 128 років. Востаннє турнір у цьому виді спорту відбувся у 1900 році, коли "золото" здобула Великобританія.

Крім того, змагання з бейсболу пройдуть всьоме в історії Олімпіади. Софтбол досі був представлений лише на одній Олімпіаді – у 2020 році у Токіо, коли змагання жіночих команд виграла Японія. Змагання з лакросу востаннє проводилися на рівні Олімпіади у 1948 році. Тоді Великобританія та США звели виставковий матч до нічиєї – 5:5.

Флаг-футбол та сквош уперше увійшли до програми Олімпійських ігор. Раніше олімпійські медалі у цих видах ніколи не розігрували.

- Вибір цих п'яти нових видів спорту відповідає американській спортивній культурі та продемонструє світові культові американські види спорту, а також принесе міжнародні види спорту до Сполучених Штатів. Ці види спорту зроблять Олімпійські ігри LA28 унікальними, заявив президент МОК Томас Бах. - Їх включення дозволить Олімпійському руху взаємодіяти з новими спільнотами спортсменів та вболівальників у США та у всьому світі.

Раніше Міжнародний олімпійський комітет (МОК) усунув Олімпійський комітет Росії через те, що країна включила до своєї заявки так звані "спортивні організації", створені окупантами окупованому Донбасі, Луганщині, Херсонщині та Запоріжжі.

Новини по темі: Олімпіада спорт