Завантажити ще

МОК усунув Олімпійський комітет РФ через окуповані регіони у складі

МОК усунув Олімпійський комітет РФ через окуповані регіони у складі
Фото: корреспондент.net

Міжнародний олімпійський комітет ( МОК ) усунув Олімпійський комітет Росії через те, що у заявці відомство "включило" до свого складу так звані "спортивні організації", що знаходяться на захопленому Донбасі, Луганщині, Херсонщині та Запоріжжі. Про це повідомили у МОК.

- Одностороннє рішення, ухвалене Олімпійським комітетом Росії 5 жовтня 2023 року, про включення до свого складу регіональних спортивних організацій, які перебувають у віданні Національного олімпійського комітету (НОК) України (а саме Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей), є порушенням Олімпійської хартії, оскільки воно порушує територіальну цілісність НОК України, визнану Міжнародним олімпійським комітетом (МОК) відповідно до Олімпійської хартії, - зазначили у МОК.

Рішення про усунення ОК Росії набирає чинності негайно. Наразі Олімпійський комітет Росії більше не має права діяти як національний олімпійський комітет, як це визначено в Олімпійській хартії, і не може отримувати жодного фінансування від олімпійського руху. При цьому МОК залишає за собою право приймати рішення щодо участі окремих нейтральних спортсменів з російським паспортом в Олімпійських іграх у Парижі 2024 року та зимових Олімпійських іграх у Мілані та Кортіні 2026 року у відповідний час.