17 травня
Завантажити ще

Беленюк закінчить спортивну кар'єру після Олімпіади у Парижі

Беленюк закінчить спортивну кар'єру після Олімпіади у Парижі
Фото: facebook.com/zhanbeleniuk

Олімпіада у Парижі буде останньою в кар‘єрі Жана Беленюка. Про це борець греко-римського стилю та народний депутат розповів у коментарі "Суспільне Спорт".

- Думаю, цього разу вже точно [проведу останні Ігри]. Я таке казав, у принципі, перед Олімпіадою у Токіо, але війна внесла певні корективи у життя — відчуваю необхідність, поки в мене ще є сили, максимально проявити себе на спортивній арені, прославляти свою державу і тішити результатами вболівальників, — сказав він.

Беленюк додав, що вірить у долю, і якщо Бог дав йому можливість завоювати ліцензію на Олімпіаду-2024, то треба до неї готуватися. 

- Якби не виборов ліцензії на чемпіонаті світу, то задумався б, чи брати участь у наступних відбіркових турнірах навесні, бо це достатньо важко — розбити підготовку на два етапи, — розповів Жан Беленюк.

Беленюк зазначив, що має десять місяців для підготовки та вивчення суперників на Олімпіаді-2024 у Парижі.

32-річний Жан Беленюк кваліфікувався на наступні Ігри у Парижі за підсумками чемпіонату світу-2023 у Белграді. 24 вересня квоту спортсменові приніс "бронзовий" виступ у звичній вазі до 87 кілограмів.

У 2021 році в Токіо Беленюк вже у статусі народного депутата України здобув дебютне олімпійське "золото" у ваговій категорії до 87 кілограмів. За п'ять років до того він також був близьким до тріумфу в Ріо-де-Жанейро, де виборов "срібло" (до 85 кг).

Навесні 2024 року в українців ще є шанси відібратися на Олімпіаду на континентальному й світовому кваліфікаційних турнірах з боротьби. За підсумками чемпіонату світу Україна отримала дві олімпійські ліцензії з боротьби. Окрім Беленюка, у жіночій категорії до 62 кілограмів 21 вересня відібралася бронзова призерка 25-річна Ірина Коляденко.