20 травня
Завантажити ще

«Шахтар» представив капітана і воротаря клубу Андрія Пятова як тренера

«Шахтар» представив капітана і воротаря клубу Андрія Пятова як тренера
Фото: t.me/fcshakhtar_news

«Шахтар» офіційно представив команді 39-річного капітана та воротаря Андрія Пятова як тренера. Про це 10 липня повідомили на сайті футбольного клубу.

- Капітан «Шахтаря» Андрій Пятов завершив кар’єру футболіста та увійшов до тренерського штабу «гірників». 6 серпня в Лондоні голкіпер зіграє з «Тоттенгемом» свій прощальний матч, — йдеться у пресрелізі «гірників».

Пятов вже провів як тренер декілька днів та розповів, що це “дуже цікаво”. 

- Вдячний [головному тренеру] Патріку ван Леувену за те, що тепло до мене ставиться, як і Денніс Гентенар, тренер воротарів. Голландська школа – це щось нове для мене. Також бачу, як команда працює, є певні тактичні новинки. Я в захваті! - заявив він.

Андрій Пятов розповів, що отримав тренерську ліцензію В, закінчує отримувати воротарську В і почне навчання на ліцензію А. У своєму інстаграмі він зазначив, що провів 22 роки у професійному футболі.

- Закінчується лише етап. Футбольна історія продовжується, тільки вже в ролі тренера. P.S. Останній матч ще не зіграний. Побачимось! - написав він.

Андрій Пятов провів у «Шахтарі» 16 років, останні два роки він майже не грав. Пятов провів у складі «Шахтаря» найбільшу кількість ігор серед воротарів. Разом із командою він завоював рекордні 28 трофеїв, зокрема Кубок УЄФА – 2009.

3 липня “Шахтар” оголосив, що новим головним тренером ФК став нідерландський фахівець Патрік ван Леувен. У той же день генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін повідомив, що Андрій Пятов не продовжив контракт з клубом, але “Шахтар” хотів би бачити його у тренерському штабі. 7 липня ЗМІ повідомили, що Пятов став тренером команди.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Андрій Пятов (@piat30)