16 травня
Завантажити ще

В УАФ підтвердили, що Ротань тренуватиме молодіжну збірну на Олімпіаді-2024

В УАФ підтвердили, що Ротань тренуватиме молодіжну збірну на Олімпіаді-2024
Фото: facebook.com/uafukraine

Руслан Ротань тренуватиме молодіжну збірну України з футболу на Олімпіаді-2024, але після завершення Євро-2023 команда отримає нового тренера. Про це 4 липня повідомила Українська асоціація футболу.

У пресслужбі УАФ розповіли, що отримали багато запитів від ЗМІ щодо того, хто тренуватиме збірну під час літніх Ігор у Франції. В УАФ нагадали, що 22 грудня 2022 року Виконавчий комітет подовжив контракт із головним тренером збірної U-21 Русланом Ротанем та у разі здобуття на Євро-2023 олімпійської ліцензії вирішив автоматично продовжити співпрацю з ним до завершення Олімпіади-2024.

- Таким чином, після завершення циклу Євро-2023 (U-21) молодіжна збірна України набуває статусу олімпійської, готуватиметься до Олімпіади-2024 й виступатиме на ній під керівництвом Руслана Ротаня. Натомість наступний цикл молодіжного чемпіонату континенту, Євро-2025 (U-21) із вересня 2023 року розпочне нова молодіжна збірна України під керівництвом нового тренерського штабу, — йдеться у заяві футбольної асоціації.

2 липня молодіжна збірна України перемогла Францію у чвертьфіналі Євро-2023 (U-21). Команда вийшла у півфінал та уперше в історії виборола для України право виступити на футбольному турнірі Олімпіади. Після матчу Ротань не зміг підтвердити ЗМІ, що буде тренувати збірну на Олімпіаді. 5 липня Україна зіграє в півфіналі молодіжного Євро-2023 з Іспанією. 

Згідно з регламентом, участь в Іграх можуть узяти гравці, які народилися після 1 січня 2001 року. Кожна команда може внести до заявки із 18-х футболістів лише трьох виконавців, які старші. Водночас на Євро виступають гравці 2002 року народження і молодші.

У чоловічому футбольному турнірі Олімпіади-2024 візьмуть участь 16 збірних. Вони змагатимуться із 24 липня до 9 серпня в семи містах Франції. Чинним переможцем Олімпіади з футболу серед чоловічих збірних є Бразилія.

Руслану Ротаню 41 рік, він колишній півзахисник «Дніпра», київського «Динамо» та національної збірної України. З березня до червня 2023 року виконував обов'язки головного тренера національної збірної України. Наразі він головний тренер молодіжної збірної України та ФК «Олександрія» з Кіровоградської області.