Завантажити ще

Україна стала третьою за кількістю медалей на Європейських іграх-2023

Україна стала третьою за кількістю медалей на Європейських іграх-2023
Фото: twitter.com/OlympicUA

Україна стала третьою за кількістю медалей на III Європейських іграх-2023, які завершилися у Кракові. Про це 3 липня повідомила пресслужба Національного олімпійського комітету.

- На цих змаганнях Національна збірна команда України завоювала 41 медаль - 21 золоту, 12 срібних та 8 бронзових - і посіла почесне третє місце у медальному заліку серед 48 країн-учасників Ігор, — розповіли в НОК України.

Церемонія закриття III Європейських ігор-2023 відбулася на міському стадіоні Генрика Реймана. Прапороносцем збірної України став 27-річний кікбоксер з Дніпра Тимур Бриков, який в останній день змагань виборов срібло. Також медаль Брикова, який є володарем Кубку світу з кікбоксингу 2021 року, стала 40-ю для України на Іграх.

Ліцензії на літню Олімпіаду-2024 у Парижі на Європейських іграх-2023 у Польщі вибороли Олена Костевич (кульова стрільба), Олександр Хижняк (бокс) та Олександр Товкай (сучасне п'ятиборство). 

Також 2 липня молодіжна збірна України з футболу вийшла у півфінал Євро-2023. У чвертьфіналі чемпіонату команда обіграла збірну Франції з рахунком 3:1.