Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
6 травня
Завантажити ще

Українка Калініна обіграла росіянку у півфіналі WTA 1000 і відмовилася тиснути їй руку

Українка Калініна обіграла росіянку у півфіналі WTA 1000 і відмовилася тиснути їй руку
Фото: btu.org.ua

Українська тенісистка Ангеліна Калініна вперше у своїй кар'єрі вийшла у фінал Мастерса. У півфінальному матчі уродженка Нової Каховки перемогла представницю Росії і після завершення матчу відмовилася тиснути їй руку. Про це пише Великий теніс України.

Ангеліна Калініна створила сенсацію на турнірі WTA 1000 у Римі, здолавши у півфіналі 12 ракетку світу Вероніку Кудерметову, яка вважалася фаворитом цього матчу. Поєдинок був для Калініної дуже непростим. У першому сеті наша спортсменка, хоч і здобула перемогу, але помітно нервувала, у другому - Калініна лідирувала 5:3, але програла 16 розіграшів поспіль, не подавши на матч у десятому геймі. У вирішальній партії українка зробила два брейки і не дозволила суперниці заробити хоча б один брейк-поінт. Поєдинок тривав близько трьох годин. Калініна здобула восьму перемогу у кар'єрі над суперницею з топ-20 і вже другу на турнірі у Римі. У попередньому поєдинку вона в найдовшому матчі сезону здолала 15 ракетку світу Беатріс Аддад Травня. Тепер 26-річна Ангеліна Калініна вперше у кар'єрі зіграє у фіналі турніру WTA 1000.

Після поєдинку українка не приховувала радості, але відмовилася подати руку росіянці. Свій вчинок вона пояснила тим, що Росія окупувала її рідне місто та частину України, а також веде проти її країни війну, вбиваючи людей та руйнуючи цілі міста.

- Ми не тиснемо руку, бо вона з Росії. Немає жодного секрету, чому я не тисну руку. Бо взагалі ця країна напала на Україну. Так, я розумію, що це спорт, але політична складова тут також є. Тому нічого особистого, але загалом давати руку неприйнятно, – сказала Калініна.

Калініна на шляху до півфіналу по черзі здолала: тенісистку без прапора Ганну Блінкову (1/32), американку Софію Кенін (1/16), Медісон Кіз із США (1/8) та представницю Бразилії Беатріс Хаддад Мая (1/4). У півфіналі українка залишила за бортом турніру росіянку Вероніку Кудерметову. У фіналі, що відбудеться 20 травня, Калініна зіграє проти представниці Казахстану Олени Рибакіної.

Новини по темі: спорт теніс