Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
19 квiтня
Завантажити ще

Екс-перша ракетка світу Рафаель Надаль анонсував завершення кар'єри

Екс-перша ракетка світу Рафаель Надаль анонсував завершення кар'єри

Іспанський тенісист та перша ракетка світу Рафаель Надаль уперше за 19 років пропустить Відритий чемпіонат Франції. Про це спортсмен заявив у коментарі Tennis.

– Я не зможу зіграти на Роллан Гаррос. Можете уявити, як мені важко. Це рішення ухвалило моє тіло. Я не виступатиму найближчими місяцями. Я не знаю, коли зможу повернутись на корт. Можливо, я зроблю перерву на півтора місяця, можливо, на два, можливо, на чотири. Я наслідуватиму відчуття і намагатимусь зробити те, що піде на користь моєму організму і принесе мені щастя, - сказав Надаль.

Також легендарний тенісист повідомив, що у 2024 році планує завершити спортивну кар'єру - наступний сезон стане для нього останнім.

- Моя мета та бажання зупинитися, щоб насолодитися наступним сезоном, який, напевно, стане для мене останнім у професійному турі. Я не можу на 100 відсотків гарантувати, що все вийде. Але план такий. Я хочу попрощатися з усіма турнірами, які були важливими для мене та моєї кар'єри. Я хочу боротися і насолоджуватися цим моментом. Зараз це неможливо. Якщо зараз я зроблю перерву, то наступного року маю таку можливість, - підкреслив екс-перша ракетка світу.

Іспанському тенісистові Рафаелю Надалю – 36 років. За кар'єру він здобув 22 перемоги на турнірах Великого шолома в одиничному розряді (ділить 1 місце за цим показником із Новаком Джоковичем), у тому числі рекордні 14 разів вигравав Відкритий чемпіонат Франції. Надаль також є володарем кар'єрного «Золотого шолома» в одиничному розряді та одним із чотирьох тенісистів в історії тенісу, кому вдалося щонайменше двічі виграти кожен турнір серії Великого шолома.

Новини по темі: спорт теніс Рафаель Надаль