16 травня
Завантажити ще

Збірна України з футболу продовжить відбір на Євро-2024 незважаючи на участь Білорусі

Збірна України з футболу продовжить відбір на Євро-2024 незважаючи на участь Білорусі
Фото: facebook.com/andriy.pavelko

Збірна України з футболу продовжить виступи у кваліфікації на Євро-2024 незважаючи на участь Білорусі. Про це 24 квітня повідомив президент Української асоціації футболу Андрій Павелко після консультації з Міністерством молоді та спорту.

- Національна збірна України продовжить свої офіційні виступи у відборі на чемпіонат Європи-2024. Дякую Міністерству молоді та спорту України за оперативну відповідь та чітке роз’яснення ситуації, - написав він у фейсбуці.

Павелко також заявив, що немає жодних перешкод для виступів молодіжної збірної України на Євро-2023. 

- Тож вже у червні чекаємо на яскраві виступи команди Руслана Ротаня на полях Румунії та Грузії, - написав він.

Президент УАФ навів текст отриманого від міністерства листа, в якому зазначено, що українські та білоруські футбольні команди розведені при жеребкуванні міжнародних змагань під егідою УЄФА. Він також розповів, що 25 квітня робоча група представників національної збірної вирушить до Німеччини, щоб проінспектувати місце для проведення навчально-тренувальних зборів команди у червні.

Наступний матч відбору на чемпіонат Європи - матч проти Північної Македонії - збірна Україна проведе 16 червня. Після першого туру відбору на Євро-2024 збірна України посідає четверте місце у групі. У березні збірна України стартувала у кваліфікації, зазнавши поразки від Англії з рахунком 0:2.

13 квітня Міністерство спорту опублікувало наказ про заборону українським спортсменам брати участь у змаганнях із росіянами та білорусами. 17 квітня заступник міністра молоді та спорту Матвій Бідний в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказав, що міністерство не розглядає заборони для збірної України з футболу, оскільки у кваліфікації на Євро-2024 Україна та Білорусь розведені по різних групах.