22 травня
Завантажити ще

Сноубордист Михайло Харук завоював перше золото України на Універсіаді в США

Сноубордист Михайло Харук завоював перше золото України на Універсіаді в США
Фото: instagram.com/mykhailo_kharuk

Сноубордист Михайло Харук завоював першу золоту медаль для України на Всесвітній зимовій Універсіаді в США. 23-річний спортсмен з Івано-Франківська присвятив нагороду загиблому на фронті другу. Про це він написав у своєму інстаграмі.

- Дорогі друзі, моя перемога і ця золота медаль для вас усіх. Вона була здобута в першу чергу завдяки нашій мужній армії, завдяки ЗСУ, які героїчно захищають український кордон. Цю медаль я присвячую моєму другові - снайперу Олегу Мазуру, який у минулому також був спортсменом, але загинув 19 травня під час засідки в Ізюмі, прикривши собою відхід побратимів, - написав Харук.

Сноубордист розповів, що Олег часто допомагав порадами під час тренувань ще до звання Михайла чемпіона світу серед юніорів. Також спортсмен попросив підписати петицію про присвоєння Олегу Мазуру звання Героя України посмертно. 

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Міша Харук (@mykhailo_kharuk)

Михайло Харук став чемпіоном у паралельному гігантському слаломі. Він - один з трьох сноубордистів, які подолали дистанцію менш, ніж за 30 секунд. У фіналі українець випередив австрійця Маттеуса Пінка. Третє місце посів сноубордист із Південної Кореї.

Харук - студент Національного університету фізичного виховання і спорту та вихованець гірськолижної школи в Буковелі. Його нагорода - четверта медаль України на турнірі. Всесвітня зимова Універсіада триває в американському Лейк-Плесід. Українська команда представлена в 8 видах спорту. Участь в змаганнях візьмуть 60 українських спортсменів. Універсіада стала першою з 2019 року. У 2021 році турнір в Люцерні (Швейцарія) скасували через пандемію коронавірусу.

Всі медалі України на Універсіаді-2023:

золото: Михайло Харук (сноубординг, паралельний слалом-гігант)

срібло: Дмитро Грущак (біатлон, гонка переслідування)

бронза: Юлія Городна і Степан Кінаш (біатлон, одиночний мікст), а також Дмитро Мазурчук і Віталій Гребенюк (лижне двоборство)