Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Зеленський подякував Усика за перемогу, а Гуцайт назвав його непереможним козаком

Зеленський подякував Усика за перемогу, а Гуцайт назвав його непереможним козаком
Фото: ANDREW COULDRIDGE/ REUTERS

Українці активно обговорюють перемогу Олександра Усика у реванш-поєдинку з британцем Ентоні Джошуа. Першим привітав спортсмена президент Володимир Зеленський, наголосивши на важливості захисту нашим співвітчизником звання чемпіона світу.

- Важка, але така важлива та потрібна ПЕРЕМОГА! Захист звання чемпіона світу – це символ того, що всі козаки не відмовляться від свого, за нього боротимуться і обов'язково переможуть!, - написав президент у своєму Твіттері.

Міністр спорту та молоді Вадим Гуцайт заявив, що Усик довів усьому світу силу нашого народу та назвав боксера непереможним козаком.

- Українці найсильніші! Наш непереможний козак вкотре це довів. Дякую Олександру Усику за чемпіонський бій! Україна! Вітаю всіх з перемогою! Тримаємо спортивний фронт та підтримуємо ЗСУ! Все буде Україна!, - написав міністр у своєму Фейсбуці.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак наголосив на важливості того, що на прапорі України, з яким вийшов на ринг Усик, був напис "Сімферополь".

– Усі, хто козацького роду, завжди перемагають. Дякую Олександру Усику за ще одну перемогу України. Особливо було приємно бачити український прапор, а також напис «Сімферополь». Тому що Крим – це Україна, - наголосив він у своєму Telegram.

Мер Києва Віталій Кічко приєднався до привітань - Усика він подякував за перемогу, а Джошуа - за гідність справжнього спортсмена.

- Слава Україні! Слава її героям! Людям, які прославляють Україну. Ми продовжуємо доводити, що можемо перемагати – і у спорті, і на полі бою. І перемагаємо! Дякуємо Олександру Усику за перемогу в такому складному поєдинку! Дякую Ентоні Джошуа за гідність справжнього спортсмена. Україна – сильна держава. Ми переможемо і російських варварів! Слава вільній та гідній Україні!, - написав столичний градоначальник у своєму Телеграм-каналі.

Українець Олександр Усик та британець Ентоні Джошуа зійшлися у реванші 20 серпня. Поєдинок пройшов у Саудівській Аравії. Усик здобув перемогу над суперником, захистивши чемпіонські пояси за версіями IBF, WBA, WBO, IBO у надважкій вазі. Також українець став володарем вакантного поясу журналу The Ring.

Фото
Фото
21 Серпня 202212:15