20 травня
Завантажити ще

"Шахтар" визнали чемпіоном усі, навіть "Динамо" - турнір догравати не будуть

Фото: Павло ДАЦЬКОВСЬКИЙ.

Загальні збори учасників Української Прем'єр-Ліги (УПЛ) підтримали пропозицію завершити чемпіонат з футболу 2021/22 років, зафіксувавши турнірну таблицю станом на 24 лютого 2022 року. Таким чином, чемпіонат вважається завершеним, титул чемпіона України дістався " Шахтарю ". Про це 26 квітня повідомляє прес-служба УПЛ.

Таке рішення ухвалено клубами та лігою у зв'язку з тим, що чемпіонат не може бути дограний за результатами продовження воєнного стану в Україні через російську військову агресію.

Весняна частина чемпіонату так і не розпочалася – її перші матчі були заплановані на 25-27 лютого. Станом на 24 лютого 2022 року "Шахтар" після 18 турів займав перше місце з 47 очками, "Динамо" – друге з 45 очками, "Дніпро-1" – третє з 40 очками, "Зоря" – четверте з 36 очками, "Ворскла" – п'яте із 33 очками.

Нагородження призерів не проводитиметься. Відповідне рішення передано на затвердження Виконавчим комітетом Української асоціації футболу та набуде чинності після схвалення УАФ.

Також загальні збори учасників УПЛ створили робочу групу, яка опрацьовуватиме питання поточної діяльності ліги та старті наступного сезону. Щодо недограного турніру на Кубок України, то його доля буде вирішена пізніше.

Якщо наступного сезону українські клуби зможуть взяти участь у єврокубках, то "Шахтар" та "Динамо" зіграють у кваліфікації Ліги чемпіонів. У свою чергу СК "Дніпро-1" та луганська "Зоря" можуть стартувати у Лізі конференцій.

Остаточний розподіл, однак, залежатиме від долі Кубка України. Якщо його розіграш визнають недійсним, то СК "Дніпро-1" матиме шанс зіграти в Лізі Європи. "Зоря" ж разом із полтавською "Ворсклою" гратимуть у Лізі конференцій.