31 травня
Завантажити ще

Перемогу «Металіста» над «Вересом» у Winter Cup-2022 побачили 512 тисяч уболівальників

Перемогу «Металіста» над «Вересом» у Winter Cup-2022 побачили 512 тисяч уболівальників
Фото: metalist.ua

Понад півмільйона вболівальників стежили за матчем "Металіст" - "Верес" на неофіційному турнірі Winter Cup 2022, в якому "жовто-сині" перемогли рівнян 2:1. Таким чином харків'яни встановили черговий рекорд популярності своїх ігор.

«Кількість переглядів на YouTube-каналі «Перша ліга», телеканалі «Футбол 1», передматчева та післяматчева студії, а також участь у чаті прямої трансляції склала 512 тисяч людей», — повідомив офіційний клубний сайт «Металіста». На думку експертів, дуже показово, що рекорд встановлений не в офіційному поєдинку національного чемпіонату, а у товариському турнірі в зимове міжсезоння.

Як раніше написав в авторському телеграм-каналі Артем Франков, головний редактор тижневика «Футбол», характеризуючи феномен «Металіста» у контексті загального зниження вболівальницької активності українців: «Металіст» з його відвідуваністю на ВСЬОМУ цьому фоні підноситься як Ейфелева вежа над Будинком інвалідів.

Чисельність шанувальників харківського клубу підрахували харківські журналісти. За їхніми даними, 80% жителів Харкова та області назвали себе вболівальниками «Металіста», клубні та десятки фанатських онлайн-платформ у соцмережах та групах у месенджерах збирають сотні тисяч людей, які стежать за сходженням «Металіста», десятки тисяч уболівальників на стадіоні допомагають клубу бити рекорди відвідуваності українського футболу, телевізійні та онлайн-трансляції поєдинків клубу збирають мільйони переглядів.

Наступний матч у "фіналі" Winter Cup-2022 відбудеться 11 лютого - "жовто-сині" зійдуться у поєдинку з житомирським "Поліссям". Пряму трансляцію гри будуть вести телеканали "Футбол 1" та YouTube-канал "Перша ліга".