Завантажити ще

Стопами "Динамо". Донецький "Шахтар" програв "Інтеру" і втратив шанси навіть на Лігу Європи

Стопами
Фото: Павло ДАЦКОВСЬКИЙ.

Донецький "Шахтар" слідом за "Динамо" оформив достроковий виліт з єврокубків, приречено програвши в Мілані " Інтеру " 2:0. Ні, з "Шерифом" у грудні у 6-му турі групового етапу ЛЧ гірники ще зіграють, але це чиста формальність: залишити 4-те місце у групі вже неможливо, а це означає – прощавай, євровесно!

Відставання від "Шерифа", що йде в таблиці на третьому місці, перед матчем у Мілані становило п'ять очок, а тому будь-яка осічка була для "Шахтаря" фатальною. Команді потрібно було брати шість пунктів у двох турах та вірити у сприятливий результат інших матчів. Але спіткнулися гірники відразу ж - тепер можна розслабитися і отримати задоволення - хоча б помститися Вернідубу за поразку в першому турі ЛЧ від "Шерифа", після якої все пішло навскіс.

З перших хвилин матчу у Мілані стало зрозуміло, що "Шахтар" не витягує проти вмотивованого суперника. Так, як би це дивно не звучало, "Інтер" дещо побоюється "Шерифа", який наступає йому на п'яти, який на пару з "Реалом" все ще не втратив теоретичних шансів на плей-офф (чи мало, як воно складеться в Тирасполі!).

Загалом, господарі вирішили не грати з долею та гарантувати собі місце у євровесні вже зараз. Щоправда, тотальна перевага італійців втілилася у голи лише через годину гри, але це нікого не повинно вводити в оману: забійні моменти у Мартінеса та Джеко траплялися і раніше, але був гарний Трубін плюс фарт. Крім того, двічі м'яч побував у воротах гостей, але обидва рази з порушенням правил.

На 61 і 67 хвилині фартити перестало, і Едін Джеко оформив породистий дубль, відправивши підопічних Де Дзербі в нокдаун. Лише на 82-й хвилині гірники, які жодної системної контргри запропонувати в цьому поєдинку не змогли, створили реальний гольовий момент, але Додо пробив у штангу, а Мудрик не встиг на добивання. Ну, а в додані три хвилини "Інтер" міг доводити справу до розгрому, але вибачив "Шахтар". Хоча різниця м'ячів у п'яти матчах, що відбулися, у гірників і без того гнітюча - 1:10.

У четвер, 25 листопада, луганська "Зоря" зіграє в Італії з "Ромою". Підопічні Моурінью мотивовані (бо несподівано дива у цій групі творить "Буде-Глімт", і з плей-офф поки нічого нікому не гарантовано), тож важко очікувати, що український клуб привезе з Риму очки. Але спробувати варто: у "Роми" - 7, у "Зорі" - 6. А Україні так потрібна цього сезону хоча б одна несподіванка зі знаком "плюс"! І вийти в євровесну зі всіх наших має невеликий шанс тепер лише команда Скрипника.