Завантажити ще

Відбір ЧС-2022. У півфіналі плей-офф збірній Україні може випасти Італія чи Португалія

Відбір ЧС-2022. У півфіналі плей-офф збірній Україні може випасти Італія чи Португалія
Фото: Павел Кубанов / uaf.ua

Підійшов до завершення груповий етап кваліфікації ЧС-2022 у Європі – визначились усі перші місця груп із прямими путівками на турнір, а також усі учасники плей-офф.

За три путівки, що залишилися, на Мундіаль посперечаються: Португалія, Шотландія, Італія, Росія, Швеція, Уельс, Туреччина, Польща, Північна Македонія, Україна, Австрія, Чехія.

Суть плей-офф така: 12 збірних поділяються на 6 півфінальних пар. Переможці грають у фіналі плей-офф за 3 путівки, що залишилися.

На обох етапах стикових матчів проводять лише одну гру. Господарями першого етапу стиків стануть шість збірних із других місць із найкращим показником. Господарі другого етапу стиків (де вже розіграють путівки на ЧС) визначаться жеребом.

Півфінали відбудуться 24-25 березня, фінали – 28-29 березня.

Збірна України не буде сіяною командою: вона потрапила до другої шістки з других збірних та команд з Ліги націй. Можливі наші суперники на першому етапі: Португалія, Шотландія, Італія, Швеція чи Уельс. Україна та Росія знову будуть розлучені, причому на обох етапах, якщо обидві команди проб'ються далі.

Жеребкування плей-офф відбудеться 26 листопада у швейцарському Цюріху.