Завантажити ще

Зеленський привітав чемпіонів світу з Counter Strike з NAVI: Перемагайте якнайбільше для себе та для України!

Зеленський привітав чемпіонів світу з Counter Strike з NAVI: Перемагайте якнайбільше для себе та для України!
Фото: instagram.com\zelensky.official

Президент України Володимир Зеленський привітав команду NAVI, основою якої є українські кіберспортсмени, з перемогою на PGL Major Stockholm 2021, в результаті якої NAVI стали чемпіонами світу з Counter Strike.

– Десятиліттями наші кіберспортсмени завойовують титули, виділяючи Україну на карті світу. Вчорашній день не став винятком. Український клуб Natus Vincere вперше в історії виграв мейджор-турнір із CS:GO. Черговий успіх, який надихне багатьох! – зазначив у твіттері Зеленський.

Пізніше політик написав більш розгорнуту посаду в Інстаграм.

- Кіберспорт значно відрізняється від звичних багатьом видів спорту. У ньому свої правила, зовсім інша картинка. Але вони набагато більше спільного, ніж здається здавалося б. Успіх чи поразки викликають такі ж емоції, майстерність спортсмена також видно неозброєним оком, а перемога співвітчизників викликає таку саму гордість. Учора український кіберспортивний клуб NAVI зріс видатну перемогу в Стокгольмі. Вперше в історії NAVI виграли мейджор-турнір з CS:GO та стали найкращою командою серед 24 найсильніших учасників з усього світу. Заслужена перемога!

Незабаром трофей PGL Major Stockholm додасться до решти кубків на базі NAVI у Києві. Перемагайте якнайбільше для себе та для України! – побажав команді Зеленський.

PGL Major Stockholm 2021 пройшов у Стокгольмі, Швеція. 24 найкращі команди світу розділили призовий фонд у розмірі 2 млн. доларів. Natus Vincere (NAVI) заробили $1 млн призових. Після завершення турніру гравець NAVI Денис "electronic" Шаріпов увійшов до топ-7 найбагатших гравців у CS:GO у світі. На перших п'яти місцях розташувалися гравці золотого складу Astralis, а на шостому – s1mple (Олександр Костильов), ще один гравець NAVI. Загалом це перший трофей такого масштабу для NAVI у CS: Go. У той же час, це четвертий титул Natus Vincere в 2021 році. Раніше команда виграла BLAST Premier: Global Final, DreamHack Masters Spring 2021 та StarLadder CIS RMR 2021.

Раніше повідомлялося, що команда пенсіонерів, яка грає в Counter Strike, потрапила до Книги рекордів України.