Завантажити ще

Екс-дружина футболіста Тимощука заявила, що він хотів виставити її наркоманкою, а дітей – розумово відсталими.

Екс-дружина футболіста Тимощука заявила, що він хотів виставити її наркоманкою, а дітей – розумово відсталими.
Фото: Особистий архів Надії Навроцької.

Колишня дружина футболіста Анатолія Тимощука Надія Навроцька в інтерв'ю сайту Fanday розповіла, що спілкується із ним лише через адвоката. Надія заявила, що вважає його небезпечною людиною. Тимощук її слова поки що не коментував.

- Я не можу говорити про якості Тимощука як спортсмена. Я можу судити як жінка. З цього боку – він небезпечний для будь-якої жінки. Найнебезпечніші люди, як виявилося з мого досвіду, це люди, які не мають власного ядра, думки. Взагалі нічого власного не мають. Коли немає власного ядра, тоді людина може легко впасти в будь-що. Може прийти будь-яка сильна людина, яка захоче маніпулювати, щось отримати від неї, вона просто поведе тебе за собою. Це небезпечні люди. Для мене, як для жінки, для сім'ї – Тимощук найнебезпечніший у цьому плані. Він слухає і робить так, як йому кажуть. Потрапляє під вплив інших людей, – стверджує Навроцька.

"Взяв адвоката з пропутинської партії"

Надія провела паралель між поведінкою свого екс-чоловіка та 38-річного російського футболіста Олександра Кержакова. За словами Навроцької, якось вона помітила нещирість в очах чоловіка і зрозуміла, що сім'ї кінець.

– Коли я вже побачила нещирість у його очах, він не міг пояснити, що хотів. У Казахстан переїхали, Анатолій винайняв квартиру, і я вже розуміла, що він щось каламутить за якоюсь схемою. Щось готує погане. У них схема яка? Він узяв того ж таки адвоката, який був у Кержакова. Там щось від партії "Єдина Росія". Усі беруть адвоката із цієї пропутинської партії. І вона вирішує там усе із судами. Знаєте, є адвокати нормальні, а є "вирішувала". Там є свої "вирішки", хто комусь щось лиже, хтось комусь щось несе. Кержаков у всіх своїх дружин забирав дітей, усіх оголошував наркоманками. За тією ж схемою Толік хотів вчинити зі мною. Він там розповідав, що з мене зробить наркоманку, алкоголічку тощо. Вони намагалися за тією російською схемою у Німеччині діяти. Але Німеччина – це не Росія, тут так не можна. Тут воно так не минає. У Росії оголосили вас наркоманом – і вас потрібно перевірити. А якщо вас перевірять, то ви обов'язково виявитеся наркоманом, це ж Росія. Тимощук казав, що я психічно ненормальна, відправляв соціальні служби до мене, казав, що діти голодні, нема чого й так далі. Він особисто так сидів на суді та говорив це. Розповідав, що я погана мама і тому діти не йдуть до школи у шість років, – поділилася Надія.

"Хотів довести, яка я погана мама"

Колишня дружина футболіста заявила, що за допомогою судової експертизи він намагався довести розумову відсталість дочок.

- Тимощук домігся судової експертизи, зателефонували і дали вступні дані психіатра судово-медичної експертизи. Після тесту судова експертиза зробила висновок, що наші діти розумово відсталі. І рекомендація – відправити їх до школи для розумово відсталих дітей із синдромом Дауна. Толик про це казав, що їх треба відправити. Це настільки грубо, щоб відправляти своїх дітей до школи для розумово відсталих, бо судова експертиза написала, що айк'ю 60-70. Я зробила паралельні тести для дітей в LMU (Мюнхенський Максиміліан університет) і там результат вийшов об'єктивним – айкью вище за норму, діти рівня гімназії. На сьогоднішній день так і є. От тепер і запитую себе: може, медичному судовому експерту разом із Тимощуком може самим чогось у голові не вистачало? Ось як ця машина працює. Якби я не відбивалася і не боролася за дітей, ось такий тато визначив би дітей до школи для розумово відсталих та зламав би їм долі. Йому все одно було на дітей. Просто він хотів довести, яка я погана мама, що вони не йдуть до школи у шість років, я ними не займаюся, вони тупі. При цьому в інтерв'ю розповідав, які діти у нього розумні і володіють чотирма мовами і таке інше. У нього така була тактика, – стверджує Нарвоцька.

Надія пояснила, що вирішила відправити дівчаток до школи сім років через проблеми зі здоров'ям, які були в дитинстві.

Особистий архів Надії Навроцької.

Особистий архів Надії Навроцької.

"Він все підписує і навіть не думає"

- Доньки народилися по 600 грамів ваги, чотири з половиною місяці вони провели у лікарні. До 2.5 років Ноа жила з кисневим балоном, як зараз хворі ковидом. Їм треба було піти до школи не в шість років, а в сім, так життя склалося. Це не означає, що вони дурні, бо школа їх перевіряла і робила висновок, що вони розумово розвинені за віком і їм шість років підходить до школи. Просто емоційно ще не були готові. Дитина має бути готова до навчання, і якщо рано віддати її до школи, то вона собі зіпсує все життя навчанням, не буде вчитися нормально ніколи. Я це вважала і віддавала їх у школу сім, німці до цього нормально ставляться. Папа пішов жорстко щодо цих дітей, скористався ситуацією, що вони народилися передчасно і доводив, що мама погана і не займається дітьми, тому вони не можуть піти у шість років до школи. Він це робив, але я впевнена, що йому це в голову вкладають. У нього такі ідеї не виникають, він взагалі не має ідей. Що йому скажеш у порожню голову, так воно так і буде, він навіть не думає, все підписує, що йому несуть, і все робить, як йому кажуть: "все чудово, давайте рвіть моїх дітей", - підсумувала Навроцька.

ДОВІДКА

Колишньому півзахиснику збірної України Анатолію Тимощуку 42 роки. Він познайомився з Надією Навроцькою, коли йому було 16 років, а їй – 15. Їх шлюб продовжився з 2000 до 2016 року. У пари двоє дочок.

Тимощук за свою кар'єру двічі виступав за російський "Зеніт": з 2007 до 2009 і з 2013 до 2015 року. У листопаді 2016 року залишив казахстанський клуб "Кайрат". Паралельно Тимощук закінчив тренерські курси в Україні. У січні 2017 року стало відомо, що Тимощук увійшов до тренерського штабу "Зеніту".