Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
8 травня
Завантажити ще

Форварда хокейного клубу «Кременчук» видалили за расистський жест в бік темношкірого гравця "Донбасу"

Форварда хокейного клубу «Кременчук» видалили за расистський жест в бік темношкірого гравця
Фото: кадр відео youtube.com/HC Donbass

Форвард хокейного клубу «Кременчук» Андрій Денискін пояснив расистський жест в бік темношкірого гравця "Донбасу" Джейлена Смерека "негативними емоціями". За невидиму чистку банана киянин вибачився в Інстаграмі.

- Хочу публічно вибачитися перед гравцем хокейного клубу «Донбас» Джейленом Смереком. Під час матчу «Кременчук» - «Донбас», я, перебуваючи в негативних емоціях, показав жест, який хтось може вважати як образу за расовою приналежністю. Я поважаю всіх людей незалежно від їх расової чи національної приналежності. Емоції на хокеї, на жаль, бувають різні, - написав 23-річний хокеїст.

Денискін "почистив банан" на 36-й хвилині матчу. Хокеїст отримав дисциплінарний штраф і був видалений до кінця гри.

Поведінку спортсмена засудили в Українській хокейній лізі. У клубі "Донбас" повідомили, що вимагатимуть ретельного розгляду ситуації Дисциплінарним комітетом.

26 вересня «Кременчук» і «Донбас» грали в рамках четвертого туру Української хокейної ліги. «Кременчук» обіграв «Донбас» з рахунком 3: 2 (1: 0, 1: 2, 1: 0) і вийшов на перше місце УХЛ.

Джейлен Смерек - 24-річний американський захисник, увійшов до складу ХК «Донбас» в липні. Минула команда гравця - фарм-клуб «Арізона Койотіс» - «Тусон Роудраннерс».

https://www.youtube.com/watch?v=4eqhnp6p9zg

Джейлен Смерек. Фото: hcdonbass.com

Джейлен Смерек. Фото: hcdonbass.com

Новини по темі: Хокей Расизм