Завантажити ще

"Динамо", "Шахтар" і одразу два "Металісти" - хто з ким зіграє в 1\8 фіналу Кубка України з футболу

Фото: Павло ДАЦКОВСКІЙ.

У київському Будинку футболу 24 вересня відбулося жеребкування 1/8 фіналу Кубка України. Провести процедуру жеребкування УАФ запросила дзюдоїстку Дарину Білодід та екс-захисника "Динамо" й "Спартака" Владислава Ващука.

На цій стадії в боротьбу за трофей включилися п'ять представників України в єврокубках-2021/22 - "Динамо", "Шахтар", "Зоря", "Колос" та "Ворскла". Вони приєдналися до 11 переможців 1/16 фіналу. Жереб у цьому раунді не звів в пари лідерів УПЛ, але тим не менш дуелей команд з "вишки" буде досить. Зокрема, "Динамо" за путівку до чвертьфіналу національного Кубка побореться з "Маріуполем", а "Шахтар" протистоятиме "Чорноморцю". Ці матчі цікаві тим, що маріупольський клуб за правом вважається "дублем" гірників, а одесити за фактом в цьому сезоні стали фарм-клубом "Динамо", орендувавши у киян півтора десятка гравців.

Відзначимо вихід до 1\8 фіналу скромного ЛНЗ з другої ліги, який в попередньому раунді сенсаційно вибив "Маріуполь". Тепер клуб з Лебедина спробує повторити той самий фокус із "Дніпром-1".

Базовий день проведення поєдинків 1/8 фіналу Кубка України - 27 жовтня.

Результати жеребкування 1/8 фіналу Кубка України

"Альянс" - "Львів"

"Верес" - "Ворскла"

ЛНЗ - "Дніпро-1"

"Зоря" - "Рух"

"Маріуполь" - "Динамо"

"Металіст" - "Колос"

"Металіст 1925" - "Олександрія"

"Чорноморець" - "Шахтар".

Матчі 1/4 фіналу і 1/2 фіналу заплановано на 2 березня і 20 квітня 2022 відповідно. Володар трофея визначиться 11 травня 2022 року.

Раніше ми публікували повний розклад ігор "Динамо" і "Шахтера-2" в Лізі чемпіонів. Також повідомлялося, що "Шахтар" розгромив "Динамо" у Суперкубку, і Мірчі Луческу це не сподобалося, а Роберто Де Дзербі - навпаки.