Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Зеленський в привітання з Різдвом: Ми не будемо чекати дива, адже творимо його самі

Зеленський в привітання з Різдвом: Ми не будемо чекати дива, адже творимо його самі
Фото: president.gov.ua

Президент привітав зі світлим святом християн західного обряду. Відео було опубліковано в соціальних мережах та на сайті глави держави. Цьогорічне звернення Зеленського було адресовано не лише тим, хто в Україні, а й за межами країни. Він також звернувся й до тих, хто на фронті, й до тих, хто в полон.

- Сьогоднішній день та всі прийдешні зимові свята ми зустрічаємо в непростих обставинах, - сказав президент у своєму привітання, - Хтось побачить сьогодні першу зірку в небі над Бахмутом, Рубіжним, Кремінною. Вздовж тисяч кілометрів лінії фронту. Хтось – на трасі, в дорозі від українсько-польського кордону на Херсонщину чи Запоріжжя. Хтось побачить її крізь діри понівеченого кулями даху власної оселі. Хтось зустріне свято в чужих домівках, але не в чужих людей – українців, що дали прихисток українцям. На Закарпатті, Буковині, на Львівщині, Франківщині та в багатьох інших регіонах. Хтось почує «Щедрик» іншою мовою – у Варшаві, Берліні, Лондоні, Нью-Йорку, Торонто та в багатьох інших містах і країнах. А хтось зустріне це Різдво у неволі, але хай памʼятає, що ми йдемо й по цих наших людей, ми повернемо свободу всім українцям і українкам.

Він додав, що українці будуть відзначати свої свята і не чекатимуть дива, адже творять його самі.

- Ми пережили багато гірких новин і будемо заслужено стрічати благу вість. Ми співатимемо колядки – бадьоро, як ніколи, – щоб гучніше за звук генератора. Ми почуємо голоси й привітання рідних – у душі, навіть якщо ляжуть зв'язок та інтернет. І навіть у суцільній темряві ми знайдемося, щоб міцно обійняти одне одного. І якщо не буде тепла, будемо обійматися довго, щоб зігріти одне одного. Ми будемо відзначати свої свята! Як завжди. Ми будемо усміхатись і радіти. Як завжди. Відмінність одна: ми не будемо чекати дива, адже творимо його самі.