22 травня
Завантажити ще

Ліза Глінська поділилася рецептами десертів, які можна приготувати за пів години

Ліза Глінська поділилася рецептами десертів, які можна приготувати за пів години
Фото: instagram.com/lizaglinskaya.

Український кондитер та кулінарний блогер Ліза Глінська запропонувала передплатникам рецепти десертів, які можна приготувати за 15-30 хвилин, якщо гості на порозі. Підбірка страв з'явилася у її Інстаграмі.

Брауні з чорною смородиною

Розрахунок на форму 25 см х12 см

інгредієнти

  • 170 гр вершкового масла (жирність 82% і вище)
  • 150 гр цукру (6 ст. л. з гіркою)
  • 150 гр тростинного цукру (6 ст. л. з гіркою)
  • 150 гр яйця (3 шт.)
  • 130 гр муки (5 ст. л. з гіркою)
  • 45 гр какао-порошку (3 ст. л. з гіркою)
  • сіль
  • 100 гр чорної смородини (замороженої)

Готуємо

  1. Увімкніть духовку на 170 °С.
  2. Підготуйте форму: зробіть із фольги дно, форму поставте на лист.
  3. Збийте розм'якшене вершкове масло|мастило|, додайте|добавляйте| цукор - білий і тростинний, перемішайте. Додайте трохи теплі яйця, знову перемішайте.
  4. Додайте борошно, сіль, какао-порошок, просіяний через сито. Перемішайте до однорідності.
  5. Додати заморожені ягоди смородини, швидко перемішайте. Укладіть тісто у форму, злегка розрівняйте і випікайте в духовці, розігрітій до 170 ° С, 30-35 хвилин. Перевірте готовність дерев'яною шпажкою.
  6. Дістаньте з форми остиглий Брауні, наріжте хлібним ножем.

Шоколадні маффіни

інгредієнти

  • 250 г борошна (1,6 склянки)
  • 100 г цукру (4 ст. л. з гіркою)
  • 50 г какао-порошку (3,5 ст. л.)
  • 8 г розпушувача (1,5 ч. л.)
  • дрібка солі
  • 1/3 ч. л. соди
  • 100 г яйця (2 шт.)
  • 100 г вершкового масла (1/2 стандартної пачки, 82%)
  • 200 г кефіру або нежирного йогурту (0,8 склянки)
  • 80 г чорного шоколаду

*Об'єм склянки - 250 мл

Готуємо

  1. Змішайте борошно, розпушувач, соду та сіль. Перемішайте.
  2. Додайте какао через сито, перемішайте.
  3. Змішайте яйця, цукор, кефір або йогурт, розтоплене гаряче вершкове масло|мастило|, перемішайте.
  4. Додайте суху частину, перемішайте, щоб все борошно зволожилося.
  5. Додайте шматочки шоколаду, перемішайте.
  6. Наповніть тестом форми, заповнюючи на 2/3 висоти.
  7. Відправте випікатися у розігріту до 180 ° С на 18-20 хвилин.
  8. Перевірте готовність дерев'яною шпажкою.
  9. Зніміть форми з остиглих маффінів.

Маффіни з ягодами

(Розрахунок на 10 штук)

Тісто

  • 100 г яйця (2 шт.)
  • 100 г цукру (4 ст. л. з гіркою)
  • 100 мл рослинної олії (рафінованої) (5 ст. л.)
  • 200 г борошна (8 ст. л. з гіркою)
  • 6 г розпушувача (1 ч. л. з гіркою)
  • 100 мл кефіру (5,5 ст. л., 2,5% жирності, або нежирного йогурту до 4% жирності)
  • 50 г чорної смородини (свіжої чи замороженої)
  • 50 г малини (свіжої чи замороженої)

Приготуйте тісто для маффінів

  1. З'єднайте борошно з розпушувачем, перемішайте.
  2. З'єднайте яйця, цукор, перемішайте.
  3. Додайте олію та кефір. Перемішайте.
  4. Додайте|добавляйте| рідкі інгредієнти до сухих, перемішайте.

Крихітка

  • 50 г борошна (2 ст. л. з гіркою)
  • 50 г цукру (2 ст. л. з гіркою)
  • 30 г вершкового масла

Приготуйте крихту

  1. З'єднайте в мисці борошно та цукор, перемішайте.
  2. Додайте олію, розімніть до стану крихти.
  3. Розкладіть тісто для маффінів за формами, заповнюючи на 2/3 висоти форми.
  4. Викладіть ягоди в тісто і зверху присипте крихтою.
  5. Відправте випікатися у розігріту до 180 ° С духовку на 25-30 хвилин.

Шоколадний кекс за 3 хвилини

інгредієнти

(Розрахунок на 2 форми)

  • 40 г чорного шоколаду (56%)
  • 30 мл молока
  • 50 г яєць
  • 30 г цукру
  • 5 г какао-порошку
  • сіль
  • 2 г розпушувача

30 г борошна

30 г вершкового масла

Готуємо

  1. З'єднайте шоколад, вершкове масло та молоко і розтопіть до однорідної консистенції.
  2. З'єднайте борошно, розпушувач та какао-порошок, просіяний через сито. Додайте сіль і перемішайте.
  3. Змішайте яйце з цукром, перетріть віночком.
  4. З'єднайте яєчну та шоколадну маси, перемішайте. Додайте|добавляйте| сухі інгредієнти, перемішайте до однорідної консистенції.
  5. Розлийте формами і відправте в мікрохвильову піч на 3 хвилини. Потужність – 700 Ватт. Якщо немає мікрохвильової печі, кекс можна випікати в духовці при температурі 165 - 170 ° С 12 - 15 хвилин.

Новини по темі: рецепти їжа