Завантажити ще

"Наш формат" задонатить усі гроші від продажу збірки віршів Максима Кривцова, який загинув на фронті

Видавництво "Наш формат" пообіцяло віддати на благодійність 100% прибутку від продажу збірки «Вірші з бійниці» Максима Кривцова, який 7 січня загинув на фронті. Половину грошей передадуть сім'ї поета.

- Друзі, на знак нашої вдячності, пам'яті та шани до Максима Кривцова «Далі» і справи його життя, ми прийняли рішення, що всі кошти, отримані від реалізації теперішнього та майбутніх накладів збірки, а також електронних примірників «Вірші з бійниці», будуть розподілятися порівну: половина перераховуватиметься родині Максима, решта — ГО «Реформація» на просвітницькі книжкові проєкти для військових. Усі витрати, пов'язані з друком і розповсюдженням видання, «Наш Формат» оплачуватиме власним коштом, - сказано у заяві видавництва. 

У видавництві розповіли, що разом із поетом обирали плівкові фотографії для збірки, які він робив протягом останніх років. Також Кривцов сам придумав додати в книжці сторінки, де читач намалює його вірша чи напише свого. 

Перший наклад збірки «Вірші з бійниці» вийшов у жовтні 2023 року. Його вже розкупили. Наразі доступне передзамовлення нового накладу за 330 гривень.

  • Максим Кривцов народився у Рівному. У 2014 році пішов на війну добровольцем. Після повернення до цивільного життя працював у Центрі реабілітації та реадаптації учасників АТО та ООС. Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну повернувся на фронт. 
  • Пісні на вірші Кравцова виконує гурт Yurcash - «Панівна висота», «Він в ЗСУ, вона в ТРО». Трек «Жовтий скотч» у виконанні гурту став саундтреком до фільму 2020 року «Наші котики".  

Фото: nashformat.ua

Фото: nashformat.ua

Фото: Кривцов Максим/facebook.com

Фото: Кривцов Максим/facebook.com