Завантажити ще

Синоптики попередили українців про сильні опади та штормовий вітер

Синоптики попередили українців про сильні опади та штормовий вітер

За інформацією Укргідрометцентру, у четвер, 14 грудня, вночі у Карпатах та на Закарпатті, вдень у Чернігівській, Полтавській, Сумській та Харківській областях передбачаються значні опади у вигляді мокрого снігу й дощу. Окрім того, у південних, центральних та північно-східних областях можливі пориви вітру до 15-20 м/секунду.

Тим часом на Закарпатті очікується підйом рівня води. 13 -14 грудня - 0,3-1,5 метра в нижніх течіях річок Стара, Боржава, Латориця у містах Мукачево та Чоп.

Загалом в Україні 14 грудня передбачається хмарна погода, помірні мокрий сніг та дощ. Місцями ожеледь, налипання мокрого снігу, в південній частині переважно дощі. Вночі у Карпатах та на Закарпатті, вдень у північно-східних областях - значні опади. На дорогах, окрім півдня країни, місцями ожеледиця.

Вітер південно-східний із переходом на північно-західний, 7-12 м/секунду, у південних, центральних та північно-східних областях пориви до 15-20 м/секунди. Температура повітря вночі та вдень від 1° морозу до 4° тепла (вночі на сході та північному сході 1-6° морозу), вдень на Закарпатті та у центральних областях - 3-8° тепла, у південній частині - 8-13° тепла.